HOORN - Tesselschade West-Friesland houdt op zaterdag 6 juli 2024 haar Tuinverkoop in een prachtige Hoornse tuin: Emmalaan 22, 1632MC Hoorn, van 10:00-14:00 uur.

Bekend zijn onze handwerken! Met liefde en vakkennis gemaakt door vrouwen, voor vrouwen. De opbrengst is bestemd voor het Tesselschade studiefonds.
Met de aankoop van Tesselschade producten heb je een mooi product in handen.

Tesselschade is de eerste en oudste vrouwenvereniging van Nederland. Opgericht in 1871 met als belangrijkste doelstelling: vrouwen steunen om financieel en economisch onafhankelijk en zelfstandig te worden. Dat is tot op de dag van vandaag onze missie.

Economische zelfstandigheid vrouwen gegroeid

Het CBS publiceerde in mei 2024 nieuwe cijfers. Tussen 1977 en 2022 is het aandeel vrouwen dat economisch zelfstandig is, gegroeid van 20 naar bijna 70 procent. Boven de zestig jaar steeg het aandeel economisch zelfstandigen zowel bij mannen als bij vrouwen het sterkst. Dat blijkt uit nieuwe analyses van het CBS van inkomensgegevens. (Persbericht CBS 29-5-2024) Economisch zelfstandig betekent dat iemand ten minste het bijstandsniveau verdient. Dat is een flinke stap vooruit, maar er zijn er meer te maken.

Tesselschade studiefonds

Vrouwen kunnen een beroep doen op het studiefonds. Om voor het fonds in aanmerking te komen moet de opleiding erkend zijn door het Rijk, de aanvraagster komt niet in aanmerking voor studiefinanciering (DUO).

Dat is waar Tesselschade voor (hand)werkt en steun aan geeft. Met een (extra) diploma; uitzicht op een fijne baan én financiële zelfstandigheid!

Tesselschade: van vrouwen voor vrouwen Tesselschade biedt alle vrouwen in Nederland de mogelijkheid om elkaar de helpende hand te reiken. Je kunt je aansluiten bij onze vereniging. https://tesselschade.nl/contact/lid-worden https://nl-nl.facebook.com/TAAwestfriesland/

Tuinverkoop Op zaterdag 6 juli 2024
Emmalaan 22, 1632MC Hoorn
Van 10:00-14:00 uur