HOORN - Open je wereld! Dat is het thema van de Museumweek 2022. In het Westfries Museum kun je van dinsdag 5 april tot en met zondag 10 april daarom gratis een lunchwandeling maken. Het is immers hoog tijd voor een beetje meer verwondering. Ook biedt het museum vanaf dinsdag 5 april de Dierbare Blind Date. Opnieuw ontmoet je in het Westfries Museum een historisch personage en ervaar je de geschiedenis aan den lijve. In het kader van onze expositie DIERBAAR kun je rekenen op een lieftallige, maar ook een beetje beestachtige ontmoeting...

Inschrijven gratis lunchwandelingen van 5 t/m 10 april tussen 12.00 en 13.00 uur via a.pothaar@wfm.nl.

Haal jij genoeg inspiratie uit je dagelijks leven? Zo niet, stap dan even uit je dagelijkse sleur en verwonder je in het museum, alleen of samen. Dat kan nu tijdens de Nationale Museumweek met een speciale gratis lunchwandeling met korte rondleiding. Zo maak je gemakkelijk kennis met de bijzondere schatkamers en verhalen van het Westfries Museum. Laat je van dinsdag 5 april t/m zondag 10 april verrassen en inspireren tijdens een wandeling in lunchtijd, van 12.00 tot 13.00 uur. Je bent van harte welkom voor een beetje meer verwondering in je leven. Er kunnen 15 personen per dag deelnemen. Wees er snel bij, want vol = vol!

Een Dierbare Blind Date in het museum
Over verwondering gesproken: een Blind Date is altijd een spannende ontmoeting - zeker in het Westfries Museum dat al eerder historische Blind Dates organiseerde. Nu is er weer een nieuwe kandidaat voor een museumdate die je spontaan tegenkomt in het museum zelf. Je hoeft hiervoor dus niet te reserveren. Ditmaal kom je niet oog-in-oog te staan met de geschiedenis, maar voel je de geschiedenis aan den lijve, bij een bijzondere ontmoeting met een historisch personage dat je in korte tijd beter leert kennen. Met wie je de afspraak hebt, blijft geheim. Het is immers niet voor niets een Blind Date. Maar we lichten wel een tipje van de sluier op: dit keer is het een hele Dierbare Blind Date, uiteraard vanwege onze expositie DIERBAAR.

Audiotour door Midas Dekkers
Van lastdier tot onze geliefde huisgenoten: in de tentoonstelling DIERBAAR staat onze veranderende relatie met dieren centraal. Daarbij spiegelt het Westfries Museum opnieuw het heden aan het verleden. Hoe kijken we vandaag de dag tegen dieren aan? Welke positie hebben ze in ons leven en hoe was dat drie/vierhonderd jaar geleden? In de tentoonstelling reageert het werk van eigentijdse kunstenaars Adriana van Zoest (schilderijen) en Miriam Knibbeler (sculpturen) op de historische collectie in het museum. Bioloog en schrijver Midas Dekkers geeft hierbij zijn karakteristieke commentaar in een speciale audiotour. Tijdens de lunchwandeling kun je alvast kennismaken met de tentoonstelling, of kom een keer langs om uitgebreid te genieten van de audiotour van Midas Dekkers. De tentoonstelling DIERBAAR is nog te zien t/m 17 juli 2022.
Reserveren museumtickets: wfm.nl/reserveren

Inschrijven gratis lunchwandeling (van 5 t/m 10 april tussen 12.00 en 13.00 uur) via a.pothaar@wfm.nl. Vermeld de datum waarop je wilt komen lunchwandelen en het aantal personen dat meedoet.