HOORN - Op donderdag 16 mei a.s. van 19.30 tot 21.00 uur, verzorgt Nel Kleverlaan bij PISA aan de Draafsingel 59 in Hoorn een bijzondere themabijeenkomst over het praten met kinderen over kanker.

Met (klein)kinderen over kanker praten is heel bijzonder. Niet alles is echter in woorden te vatten. Ook tekeningen, gedrag en prestaties kunnen duidelijk maken wat kinderen bezighoudt. Wat zijn hun vragen en hoe reageren ze als ze worden geconfronteerd met kanker in het gezin? Door te luisteren, te kijken en hen indien nodig bij te sturen kunnen we kinderen en jongeren helpen.

Nel Kleverlaan (psycholoog, auteur, regisseur en oud-coördinator van ’t Praethuys in Alkmaar)
is gespecialiseerd in kinderen en jongeren die te maken hebben met kanker. Ze komt op 16 mei bij PISA vertellen wat zij weet, ziet en hoort. Daarnaast zal ze tips aanreiken over hoe er samen de schouders onder te zetten. De stichting ‘Verdriet door je hoofd/Kankerspoken’ is bovendien aanwezig met een stand met boeken en materialen.

De avond is voor iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt. Uiteraard zijn ook de kinderen en jongeren zelf van harte welkom.

PISA vraagt voor deelname aan deze avond een bijdrage in de kosten van 5 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur.

Aanmelden voor deze bijzondere avond kan via administratie@inloophuispisa.nl, www.inloophuispisa.nl of bij de gastvrouw of -heer in PISA.

Over PISA
PISA is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. PISA bestaat sinds 2009. PISA is op alle werkdagen geopend en de eerste zaterdag van de maand. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt PISA verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. PISA werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. PISA draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl