HOORN - Theater Het Pakhuis presenteert met trots een nieuw initiatief: Theater Het Pakhuis Take-Over. Dit initiatief biedt jongvolwassenen de mogelijkheid om zelf culturele projecten te realiseren binnen het theater. Doel hiervan is dat zij op deze manier hun eigen talenten en ideeën ontwikkelen en hun creatieve vleugels uit kunnen slaan.

Theater Het Pakhuis is daarom op zoek naar ‘culturele parels’ die bruisen van de ideeën, maar geen theater, expertise of middelen tot hun beschikking hebben. “Daarmee bedoelen we jongeren die hun plannen actief willen vormgeven met andere jongeren, door ze te enthousiasmeren en inspireren in welke discipline dan ook”, legt productieleider Amy Elings uit. “Theater, dans, muziek, ‘spoken word’ of iets totaal anders: alles kan, als het maar gerelateerd is aan cultuur.”

Jongeren in de lead!
De looptijd van het project bedraagt 6 maanden: van eind mei tot eind november. Het project Take-Over, gesteund door de Gemeente Hoorn, wordt geleid door de jongeren zelf, met ondersteuning van ervaren professionals van binnen en buiten de culturele sector. Ze worden actief betrokken bij de uitvoering van het project, waarbij ze de vrijheid krijgen om hun eigen ideeën te ontwikkelen en uit te voeren. “We gaan een speciale expertgroep van jongeren samenstellen die het plan gaat vormgeven”, vertelt Amy. “Als productieleider is het mijn taak ervoor te zorgen dat de jongeren de regie behouden en hun ideeën kunnen realiseren, terwijl vrijwilligers en professionals hen ondersteunen bij het proces.”

Aanmelden
Jongeren die tussen de 16 en 27 jaar zijn en niet kunnen wachten om hun ‘toegangssleutel’ tot Theater Het Pakhuis te ontvangen, kunnen zich voor 23 mei 2024 aanmelden via amy@pakhuishoorn.nl met hun persoonlijke introductie en een korte motivatie.