HOORN - Maar liefst 300 dansers schitterden zondag op het podium van Schouwburg het Park voor het grootste dansevenement van Hoorn: Heel Hoorn Danst. De verschillende dansverenigingen die Hoorn rijk is kwamen ten tonele en er werd door basisschoolleerlingen gestreden om de ChaChaCup 2020.

De Hoornse basisschoolleerlingen kregen de afgelopen weken chachacha les van organisator Double V. Na voorrondes op school vond zondag de finale plaats in de schouwburg. Het werd de jury lastig gemaakt, maar de beste school bleek de Sint Jozefschool. Zij kregen de ChaChaCup 2020 uit handen van wethouder sport Kholoud Al Mobayed. Jesse Lakeman en Julia Meester van OBS de Klipper Dubloen wonnen als beste danspaar de gouden medaille, Robyn Bakker en Nikkie Stuifbergen van Het Spectrum werden tweede. Tygo Bakker en Lotte Rietveld van de Bernardus van Bockxmeerschool werden gekroond tot het meest enthousiaste danspaar. Ook het topsport team van Double V werd in het zonnetje gezet: zij ontvingen een sportpenning voor het prolongeren van de Nederlandse titel.

De finale is gestreden, maar enthousiastelingen kunnen nog even door. Alle kinderen uit groep 6, 7 of 8 kunnen meedoen aan 5 kosteloze danslessen waarin ook de jive, rumba en quickstep aan bod komen. Deze gratis lessen vinden plaats op woensdag 26 februari, 4, 11, 18 en 25 maart van 16:00 tot 17:00 op de Oude Veiling 21 in Zwaag. Iedereen kan zich aanmelden via info@double-v.nl, je hoeft geen dansles te hebben gehad.

Ook volgend jaar zal Heel Hoorn Danst weer georganiseerd worden: op zaterdag 6 maart wordt dan het 5 jarig jubileum gevierd in Schouwburg Het Park.