HOORN - Vol trots verwelkomt Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. kunstenaar Art van Triest in De Boterhal te Hoorn. Centraal in het werk van deze kunstenaar staat de menselijke neiging om fundamentele angst en onzekerheid te bezweren met een ordening, een systeem.

Van Triest beschouwt dit als een coping mechanisme: een poging om vat te krijgen op de wereld om ons heen die voortkomt uit een diepe behoefte aan controle, of de illusie van controle. Deze neiging ziet hij op verschillende niveaus terug. Zoals in het metrisch systeem, statistische causaliteit, en de logica van ideologieën.

Dit soort systemen of grids zijn alomtegenwoordig in ons leven:
- op individueel niveau in roosters en agenda’s.
- op regionaal en landelijk niveau in regels, normen, waarden, landschap, stadsvormgeving etc.
- op mondiaal niveau in bijvoorbeeld architectuur, transport en economie.

Het werk van Art van Triest is een beeldend onderzoek, waarmee hij bevraagt hoe deze verstrekkende rechtlijnige cultuur zich verhoudt tot de fysieke realiteit van de wereld om ons heen.

De opening vindt plaats op zondag 12 september a.s. om 16.00 uur.
Art verzorgt die middag een artist talk, hij geeft uitleg over zijn werk en gaat daarnaast graag het gesprek aan met het publiek. U wordt dan ook van harte uitgenodigd vragen te stellen.

In verband met het beperkt aantal mensen dat wij in De Boterhal mogen ontvangen moet men zich voor deze opening opgeven. Dat kan bij de curator, Karin van Bodegom, per mail: info@karinvanbodegom.nl of telefonisch 072-5111909 (max. 20 personen). Ook voor meer informatie kunt u bij Karin terecht of via www.boterhal.com.

Tentoonstelling “GRIDS”
Art van Triest exposeert in De Boterhal
Van 11 september t/m 17 oktober 2021