HOORN - Het Museum van de 20e Eeuw presenteert wekelijks op vrijdagmiddag om 17 uur een live TV programma vanuit het museum onder de naam M-TV. Het programma is live te zien via de Facebook pagina van het museum. Met deze uitzendingen wil het museum contact houden met zijn achterban, waaronder 10.000 volgers op Facebook, de 75 vrijwilligers en de stad en regio waar het is gevestigd. In elke aflevering ontvangen de presentatoren Hans Stuijfbergen en Wim van de Water een aantal gasten. In het programma zijn ook iedere week een aantal vaste rubrieken te zien zoals ‘De Schatkamer’ en de ‘Museum Quiz’, waarmee leuke prijzen zijn te winnen.

Vrijdag 29 mei is alweer de 7e aflevering van M-TV en die wordt heel speciaal. In die uitzending zijn niemand minder dan Irene Moors, Carlo Boszhard en Daphny Murilof live aanwezig. Irene, Carlo en Daphny waren in de jaren ’90 de hoofdrolspelers van het legendarische TV programma ‘Telekids’. Hans en Wim zullen het drietal uiteraard van alles vragen over Telekids, maar ook ‘De TV Kantine’ en andere TV hits komen aan bod.

Kijkers naar M-TV kunnen live reageren op Facebook en ook vragen stellen aan Irene, Carlo en Daphny. En uiteraard is er een aantal exemplaren van het door het museum uitgegeven Telekids boek te winnen. De uitzending van M-TV is hier te zien: http://www.facebook.com/MuseumVanDeTwintigsteEeuw
Kijk voor meer informatie over het Museum van de 20e Eeuw op www.museumhoorn.nl .

IRENE, CARLO EN DAPHNY
In 1989 stond Irene aan de wieg van het kersverse programma ‘Telekids’ op RTL Veronique, het latere RTL 4. Ze presenteerde het 10 jaar, vanaf seizoen 5 samen met Carlo Boszhard. Daphny (De Buurvrouw) Murilof was regisseur van Telekids. Na Telekids maakten Irene en Carlo o.a. de programma’s ‘Life & Cooking’ en ‘De TV Kantine’. Irene presenteerde recent het programma ‘Doorbakken’ voor Omroep Max.

Het Museum van de 20e Eeuw heeft sinds vorig jaar een expositie over Telekids. In twee grote zalen worden veel originele decorstukken, enorm veel bewaard gebleven memorabilia en tientallen TV fragmenten getoond. De Telekids expositie is vanaf de heropening op 1 juni 2020 weer te zien en verlengd t/m 30 augustus 2020.

In het kader van de Telekids expositie heeft het Museum van de 20e Eeuw een prachtig vorm gegeven boek ‘Carlo & Irene, de Pittige Telekids collectie’ uitgegeven. Het boek staat vol met de mooiste herinneringen, honderden foto’s en uniek materiaal uit het TV programma. Als extra bonus zijn in het boek QR codes opgenomen waarmee online unieke Telekids TV fragmenten zijn te zien. Het boek is samengesteld door Carlo & Irene & De Buurvrouw en exclusief verkrijgbaar bij het Museum van de 20e Eeuw voor slechts 17,50. Het Telekids boek is ook online te bestellen: https://www.museumhoorn.com/telekidsboek .