HOORN - In het Museum van de 20e Eeuw ging deze week een expositie over het legendarische jaren ‘90 kinderprogramma Telekids van start. Carlo Boszhard en Irene Moors openden op feestelijke wijze de tentoonstelling en ontvingen uit handen van museumdirecteur Hans Stuijfbergen het eerste exemplaar van het bijbehorende boek “De Pittige Telekids Collectie”.


Uiteraard verliep ook de opening van de tentoonstelling en de boekpresentatie gezellig in de stijl van het voormalige kinderprogramma. Veel lachen en gek doen, maar ook veel bedankjes voor alle mensen die hadden meegewerkt. Materiaal voor de expositie kwam niet alleen van de zolders van Carlo en Irene maar er waren ook decorstukken in het land opgehaald. En het museum had enkele studio-decors tot in detail nagebouwd.

Televisiehistorie
Aanleiding voor de expositie en het boek is dat het programma precies dertig jaar geleden van start ging bij RTL 4. Tien jaar later kwam er een einde aan het veelbekeken programma met Carlo en Irene. Werkelijk iedereen heeft wel herinneringen aan het Telekids van toen. Je keek er als kind zelf naar óf jouw kinderen waren groot liefhebber en dus keek je mee. Carlo en Irene waren voor velen het pittigste setje van Nederland en het programma was dan ook mateloos populair.

Schatkist aan herinneringen
Tijdens de expositie, die loopt tot en met 21 juni 2020, gaat er een ware schatkist aan Telekids-herinneringen open. Het museum heeft de beschikking gekregen over een grote hoeveelheid fragmenten en attributen. Uit het hele land is al belangstelling getoond en ook het boek is al heel veel online besteld.

Feest der herkenning

Kortom, deze expositie wordt, net als het museum zelf, een feest der herkenning. Meer weten over het Museum van de 20e Eeuw en de expositie? Kijk dan op www.museumhoorn.nl
Een prachtig fotoboek, dat speciaal voor dit jubileum is gemaakt, is vanaf de start van de expo in de museumwinkel te koop voor slechts € 17,50. Het kan ook besteld worden via de webshop van het museum: www.museumhoorn.com