HOORN – Zoals Uptown Live! een podium biedt aan muzikanten, zo biedt de platenzaak in de Nieuwsteeg met Uptown Art voortaan een podium aan kunstenaars. Zaterdag 13 mei a.s. start de eerste expositie met tekeningen en schetsen van Marco van den Oever, waarop bekende plekken in Hoorn te zien zijn.

Sommige LP-hoezen die je bij Uptown Records langs de wand ziet, zijn al ware kunstwerken. Toch valt er vanaf zaterdag 13 mei nog veel meer moois te bewonderen aan de muren van de sympathieke platenzaak. “Wij houden erg van krachten bundelen en combineren”, legt mede-eigenaar Brenda Staphorst uit. “Daarom geven we naast muzikanten ook graag kunstenaars de ruimte om in onze zaak hun werk te exposeren en te verkopen. En het staat nog mooi ook!”

Rondje Hoorn
De kunstenaar die het spits afbijt, is Marco van den Oever uit Warder. “Ik heb altijd een liefde gehad voor tekenen en schetsen”, vertelt hij. “In mijn werk als bouwkundig tekenaar kwam dat goed van pas, maar daar is het meeste creatieve handwerk inmiddels door software overgenomen. Mijn hart ligt echter nog steeds bij het schetsen en het vrij tekenen met potlood en fijne pen.” Dat is goed te zien bij de expositie ‘Rondje Hoorn’ die binnenkort te zien is bij Uptown Records. Hoe komt iemand uit Warder erbij om bekende Hoornse plekken vast te leggen? “Ik heb lange tijd in Hoorn gewoond, mijn dochter is er ook geboren”, antwoordt Marco. “Ik ken er de mooie stekjes en die heb ik vastgelegd in mijn schetsen en tekeningen. Zo fijn om die nu te exposeren in een van de leukste winkels in Hoorn!”

Drie maanden
De expositie ‘Rondje Hoorn’ van Marco van den Oever start op zaterdag 13 mei a.s. en is drie maanden te bewonderen bij Uptown Records. Wie gecharmeerd raakt van een werk, kan het ter plekke aanschaffen. Kunstenaars die interesse hebben om bij Uptown Records te exposeren kunnen contact opnemen met Brenda Staphorst via info@uptownrecords.nl.