HOORN - Deze maand steunt supermarktketen Deen inloophuis Pisa met een emballage-actie bij in totaal 18 filialen in West-Friesland. De actie van de sympathieke supermarktketen loopt van maandag 1 februari tot en met zondag 28 februari 2021, onder andere in vijf winkels in Hoorn (Grote Noord, Huesmolen, Vredehof, Stan Kentonhof en Aagje Deken). Maar ook de winkels in Bovenkarspel (Streekhof), Wervershoof, Opmeer, Zwaag, Blokker, Hoogkarspel, Wognum, Medemblik (Oterleek), Enkhuizen (Koperwiekplein en Vijzelstraat), Obdam, Avenhorn en Zwaag (Bangert) doen mee. Inloophuis Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

Coördinator Ingrid Damen: “We zijn echt superblij met deze geweldige actie van Deen, die het mogelijk maakt om ons werk te blijven doen. Als inloophuis richten we ons op de kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgen wij voor de emotionele nazorg. Kanker is een ziekte die veel angst en onzekerheid met zich meebrengt. Juist nu, in deze onzekere tijd is de behoefte aan steun groot. Wij bieden dat in een warm huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft.”

Over Pisa
Jaarlijks maken vele bezoekers uit Westfriesland gebruik van de mogelijkheid om binnen te lopen bij of deel te nemen aan de activiteiten van Inloophuis Pisa. Pisa biedt o.a. lotgenotencontact, ontspanningsmassage, yoga, creatieve activiteiten, gerichte cursussen en informatiebijeenkomsten. Voor kinderen en jongeren zijn er aparte activiteiten zoals Kindertijd en Chill@pisa. Op dit moment geldt er een alternatief en gedeeltelijk digitaal aanbod in verband met corona. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is voor 75% afhankelijk van donaties en giften. Inloophuis Pisa is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. www.inloophuispisa.nl