BLOKKER - De interactieve tentoonstelling Doorzie Doorzichtig Waterdicht, dankzij steun van het HHNK nu tijdelijk te zien bij MAK Blokweer, heeft een succesvolle openingsweek achter de rug. De enthousiaste kinderen en ouders stroomden al toe. Vanaf deze week worden ook de eerste schoolklassen ontvangen. Kinderen vanaf 8 jaar ontdekken bij Doorzie Doorzichtig Waterdicht alles over duurzaam waterverbruik en kunnen proefjes doen in het waterlaboratorium. Toegang is gratis.


Het water in beekjes, sloten, plassen en meren moet schoon zijn, zodat er planten en dieren kunnen leven. Ook ons drinkwater komt uit de natuur! Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) zorgt dat we dat we met z’n allen genoeg schoon oppervlakte- en drinkwater hebben. Maar wat komt er allemaal kijken bij waterbeheer en bij waterzuivering? Dat kunnen kinderen vanaf 8 jaar zelf onderzoeken bij Doorzie Doorzichtig Waterdicht. Door onderzoek in het waterlaboratorium en bij de watertafel leren zij al doende alles over de waterkringloop, waterzuivering en duurzaam waterverbruik.

Voor scholen is er een speciaal project ontwikkeld waarbij leerlingen aan de hand van de expositie opdrachten uitvoeren, een verzamelmap bijhouden en op school een gastles krijgen van een waterexpert van het HHNK. Bij de gastles hoort een heus virtual-reality avontuur. Met behulp van een aantal koffers en 3D-brillen ontdekken de leerlingen hun eigen ‘Waterheldenavontuur’.

Doorzie Doorzichtig Waterdicht is t/m 27 november te zien in het bezoekerscentrum van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Openingstijden: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00. De tentoonstelling is geschikt voor gezinnen en kinderen vanaf 8 jaar. Voor jongere broertjes en zusjes is er ook voldoende te zien en te doen! Toegang is gratis. Schoolgroepen zijn welkom op afspraak.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker
www.mak-blokweer.nl