HOORN - De eindexamens voor de middelbare scholieren staan voor de deur. Waar kun je nog studeren zonder afgeleid te worden door sociale media? StudyShare biedt een oplossing. Het concept is een initiatief van de OBA en is gebaseerd op het concept op de Pomodoro-techniek en op ideeën over discipline van Marli Huijer, Denker des Vaderlands: "We hebben discipline nodig, maar we willen het niet als gehoorzaamheid, en we willen ons ook niet altijd schuldig voelen. StudyShare is een belangrijk initiatief om discipline op een nieuwe manier vorm te geven: we besteden het uit."

Zo werkt het
Je studeert met anderen in een lokaal in de bibliotheek. Voorin zit de Studybob die streng toezicht houdt. Je kunt zelfs je mobieltje in bewaring geven, als je wilt. Een ochtend- of middagdeel duurt 3 uur en bestaat uit 3 x 45 minuten studeren (blokken) met tussen ieder blok verplicht 15 minuten pauze. Hierdoor kom je al snel terecht in een bijna verslavend studieritme. Iedere pauze wordt ingeluid met een bel. Ook aan het begin van de studieperiode gaat er een bel. Als de bel gaat, begin je te studeren.

Wanneer?
StudyShare loopt van donderdag 9 mei tot en met donderdag 23 mei in de Centrale Bilbiotheek Hoorn, Wisselstraat 8. In deze periode zijn er op verschillende dagen zowel in de ochtend als in de middag StudyShare blokken ingepland. In onze agenda kun je op datum zoeken.

Deelname met tickets
Meedoen aan StudyShare is gratis. Meld je aan via www.bibliotheekhoorn.nl/studyshare of haal voor aanvang van een blok StudyShare een ticket bij de publieksbalie op de begane grond. Dit kan vanaf 9.15 uur.

Zijn er bij de balie geen tickets meer? Dan zit het blok helaas al vol. Natuurlijk kun je dan wel een ander plekje in de Bibliotheek Hoorn zoeken om te studeren, er is meestal genoeg plek boven.

StudyShare Hoorn is een samenwerking tussen de Bibliotheek Hoorn, Leviaan en Stoelen met Kansen. StudyShare is een initiatief van de OBA. Meer informatie over dit project alsmede wat de pers er over publiceerde staat hier