HOORN - In het nieuwe schooljaar aan een studie beginnen, of liever werken? Of toch volgend schooljaar een tussenjaar? Voor veel jongeren is het maken van zo'n belangrijke keuze voor de toekomst niet makkelijk. Daarom organiseert een groep studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Horizon College, in samenwerking met Vrijwilligerspunt Westfriesland het 'Make a Choice Café'. Tijdens het Make a Choice Café op maandag 18 december komen (oud) studenten vertellen over hun MBO/ Hbo-opleiding, werk en/of tussenjaar om zo jongeren te inspireren en te helpen met het maken van de juiste keuze.

Vrijwilligerspunt begeleidt jaarlijks tientallen jongeren in hun maatschappelijke diensttijd (MDT). Fleur Neefjes, Vrijwilligerspunt: "

MDT is voor jongeren van 12 tot 30 jaar. Bij het MDT-project zet je je vrijwillig in voor een maatschappelijke organisatie. Je doet niet alleen iets voor een ander, je ontwikkelt ook jezelf, vergroot je netwerk en werkt aan je cv. MDT helpt ook bij het maken van een keuze van een studie of beroep. Vorig jaar organiseerden we voor het eerst het Make a Choice Café. Dit jaar is het een groep studenten die dit, als maatschappelijke diensttijd, gaat organiseren. Niet alleen heel leerzaam voor hen, maar ook belangrijk dat we jongeren kunnen helpen met een goede keuze voor hún toekomst."

Nicole Doevendans is een van vijf leerlingen van de opleiding Sociaal Werk die het Make a Choice Café organiseert. "Wij weten als geen ander hoe moeilijk het is om een goede keuze te maken. Je moet al best jong kiezen wat je later worden wil en dat is echt moeilijk. Ik ben blij met de studiekeuze die ik heb gemaakt, maar ik zie ook klasgenootjes die toch niet op hun plek zitten. Daarom vinden we het super leuk dat we dit jaar dit event mogen organiseren.

Tijdens het 'Make a Choice Café' komen (oud) studenten vertellen over hun werk en opleiding. We hebben gekozen voor veel verschillende opleidingen en werkgebieden, zoals sociaal werk, politieacademie, media/ muziek producer, verpleegkunde, brandweer/ eigen onderneming, pedagogisch medewerker, Pabo & sport en bewegen. Een onwijs gave interactieve bijeenkomst waar je meer inzicht kunt krijgen in je kwaliteiten en ambities. En zo hopen we dat de jongeren die 18 december komen, daarna een juiste keuze kunnen maken!"

Aanmelden

Het Make a Choice Café is op maandag 18 december en is voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die nog twijfelen tussen studeren, werken of een tussenjaar. Het is van 19.00 uur (inloop 18.45 uur) tot 21.15 uur, Maelsonstraat 12, Hoorn. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar makeachoicecafe@gmail.com of aan te melden via Instagram: @makeachoicecafe Meer informatie op www.vrijwilligerspunt.com/makeachoicecafe