HOORN - Maandag 18 december is het zover: dan vindt het Make a Choice Café plaats. Dan komen (oud) studenten vertellen over hun MBO/ Hbo-opleiding, werk en/of tussenjaar om zo jongeren te inspireren en te helpen met het maken van de juiste keuze voor de toekomst. Een gratis informatieve en interactieve bijeenkomst voor jongeren van 12 – 30 jaar.

In het nieuwe schooljaar aan een studie beginnen, of liever werken? Of toch volgend schooljaar een tussenjaar? Voor veel jongeren is het maken van zo'n belangrijke keuze voor de toekomst niet makkelijk. Daarom organiseert een groep studenten van de opleiding sociaal werk van het Horizon College, in samenwerking met Vrijwilligerspunt Westfriesland, het 'Make a Choice Café'. Dit doen de studenten als maatschappelijke diensttijd (MDT) onder begeleiding van Vrijwilligerspunt.

Presentaties van jongeren


Tijdens het Make a Choice Café komen verschillende opleidingen, divers werk en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk aan bod. Denk aan sociaal werk, de politieacademie, media/ muziek producer, sport en bewegen, verpleegkunde, brandweer, pedagogiek, Pabo en MDT. Naast de korte presentaties van de (oud) studenten, krijgen jongeren de kans een-op-een in gesprek te gaan en vragen te stellen. Het wordt een interactieve bijeenkomst waar je meer inzicht krijgt in je kwaliteiten en ambities.

Nicole Doevendans is een van vijf leerlingen van de opleiding sociaal werk die het Make a Choice Café organiseert. "Wij weten als geen ander hoe moeilijk het is om een goede keuze te maken. Je moet al best jong kiezen wat je later worden wil en dat is echt moeilijk. Ik ben blij met de studiekeuze die ik heb gemaakt, maar ik zie ook klasgenootjes die toch niet op hun plek zitten. Daarom vinden we het superleuk dat we dit jaar dit event mogen organiseren.

We hopen dat de jongeren die 18 december komen, daarna een juiste keuze kunnen maken!"

Aanmelden

Het Make a Choice Café is op maandag 18 december en is voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die nog twijfelen tussen studeren, werken of een tussenjaar. Het is van 19.00 uur (inloop 18.45 uur) tot 21.15 uur, Maelsonstraat 12, Hoorn. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar makeachoicecafe@gmail.com of aan te melden via Instagram: @makeachoicecafe Meer informatie op www.vrijwilligerspunt.com/makeachoicecafe