HOORN - Het kiezen van een nieuwe studie is al stressvol genoeg voor een kersvers geslaagde scholier: het heeft immers een grote impact op je toekomst. Dit jaar is deze keuze extra lastig geworden doordat bijna alle mogelijkheden om een dagje mee te lopen, proef te studeren of nog een open dag te bezoeken zijn afgelast als gevolg van de coronacrisis. Daarom springen studenten in heel het land in de bres om scholieren te helpen: ze delen online hun eigen ervaringen met elkaar.

“Scholieren en het onderwijs mogen niet vergeten worden.” zegt student en raadslid Thomas de Groot (PvdA) in Hoorn: “Toen ik in mijn laatste jaar op het Werenfridus zat wist ik totaal niet welke studie ik wilde gaan doen. Ik heb van alles geprobeerd: van studiekeuzetesten tot en met het bezoeken van tientallen open dagen. Wat mij echt veel hielp was een meeloopdag met een student Bestuurskunde en Internationale Betrekkingen, zodat ik de studie van dichtbij mee kon maken. Helaas hebben veel scholieren die voor hetzelfde dilemma staan deze kans niet door de coronacrisis. Daarom wil ik hen helpen door mijn ervaringen te delen, zodat zij beter hun keuze kunnen maken. Want wat je studeert en alle ervaringen die je tijdens je studie opdoet zijn namelijk van grote invloed op de rest van je leven.”

Op Facebook is er inmiddels een pagina aangemaakt, “Studie-Info-Studenten”, waarop studenten hun opleiding posten. Scholieren kunnen hen zo persoonlijke benaderen met vragen. Ben jij zelf bezig met je studiekeuze en heb je vragen en/of twijfels, bezoek dan vooral de bovengenoemde Facebookpagina; Thomas en alle andere studenten schieten te hulp!