HOORN - Van 1 maart t/m 30 april 2021 vinden de ‘JobOn CareerGames’ plaats. Doel is werkzoekenden in heel Nederland via interactieve spelvormen en netwerkbijeenkomsten te ondersteunen tijdens de zoektocht naar werk. Op 29 maart vindt het event ‘Stratego voor vrouwen’ plaats, georganiseerd door Priscilla Kraak, eventmanager bij JobOn in Hoorn. “Het is een event voor werkzoekende vrouwen die carrière willen maken en het spel strategisch willen leren spelen. Tijdens deze workshop zal worden ingezoomd op de ongeschreven regels van solliciteren. Spreker en genderexpert Elisa de Groot vertelt over het spel in organisaties en hoe vrouwen en mannen daar anders mee omgaan”, aldus Kraak.

Priscilla Kraak is zelf op zoek naar een baan op het HR-vakgebied. “Het thema ‘Vrouwen en topposities’ binnen organisaties is een bekend onderwerp. Vanuit mijn vakgebied en mijn interesse voor dit onderwerp, las ik het boek ‘Stratego voor vrouwen’ van auteur Elisa de Groot. Deze dame inspireerde mij enorm, dat ik besloot dit onderwerp breder onder de aandacht te willen brengen.”, aldus Kraak.

Maatschappelijk betrokken
Kraak zet zich in voor JobOn omdat zij graag van betekenis wil zijn voor andere mensen. Door het organiseren van events wil zij mensen verder helpen in hun persoonlijke groei en ondersteunen in hun zoek tocht naar werk. Daarnaast vind zij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en actief te blijven. En lef te tonen, want zij benaderde de Groot om tips en adviezen te delen voor JobOn tijdens het event ‘Stratego voor vrouwen’. Kraak: “Mooie bijkomstigheid is dat dit event perfect past binnen de CareerGames campagne van JobOn, waar ik vrijwillig actief ben als eventmanager in regio Hoorn. Jammer genoeg was het gezien corona nog lastig dit event op locatie te organiseren, daarom vind het event online plaats waardoor we nu nog meer mensen kunnen bereiken!”.

Tegenstanders doorgronden

Stratego® is het spel van aanval en verdediging, van spanning en verrassing. Wie het spel goed wil spelen moet zijn tegenstander kunnen doorgronden. “Diezelfde spel­regels gelden als je carrière wilt maken.”, vertelt de Groot die op 29 maart graag haar verhaal deelt met vrouwen met ambitie. “Als je hogerop wilt komen, zul je immers een goed overzicht moeten hebben van het krachtenveld waarin je je bevindt, zul je tijdig de juiste aanval of verdediging moeten kiezen, en tegelijkertijd vertrouwd moeten zijn met gewoontes, overtuigingen en normen die nergens officieel zijn vastgelegd.”, aldus de Groot.

Ongeschreven regels
Tijdens het event vertelt de Groot meer over het spel in organisaties en hoe vrouwen en mannen daar anders mee omgaan. “Niet om jezelf aan te passen, maar wel om meer inzicht te krijgen en je voordeel te doen met de verschillende manieren van werken. Ambitieuze vrouwen zijn vaak onbekend met de ongeschreven regels van het - door mannen gedomineerde - strategische spel dat binnen organisaties wordt gespeeld. Ik bied handvatten om carrière te maken en 'het spel' strategisch te spelen, zonder dat hun vrouw-zijn daarbij in het geding komt.”, aldus de Groot. Op de vraag of mannen ook welkom zijn, zegt de Groot: “Zeker! Er zijn ook mannen die minder goed zijn in het spelen van het spel. En voor de mannen die het spel wel strategisch spelen is het goed om in te zien dat vrouwen vaak andere spelregels hanteren.”

Aanmelden
Er zijn nog plekken beschikbaar voor het career event ‘Stratego voor vrouwen’ dat online plaatsvindt op 29 maart van 9.30 tot 11.00 uur. Meedoen is gratis, aanmelden is een noodzakelijk en kan via: https://jobon.nl/events/stratego-voor-vrouwen

Over de JobOn
CareerGames De zoektocht naar passend werk is een zoektocht vol obstakels, dilemma's, keuzes, diepte- en hoogtepunten. De zoektocht is vergelijkbaar met het spelen van een spel, bijvoorbeeld als een puzzel met diverse puzzelstukken die samen moeten komen. De metafoor van ‘het spelen van een spel’ vormt de rode draad tijdens de JobOn CareerGames. JobOn is er voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan. Met ons aanbod stimuleren we het ontwikkelen van kennis, persoonlijke ontwikkeling, de eigen regie en het vergroten van het netwerk. Dit alles om die leuke en passende baan te vinden. www.jobon.nl