HOORN - Dinsdag 1 maart om 12:00 uur opent pop-up winkel Get Dressed for Less haar deuren in winkelcentrum Grote Beer in Hoorn.Deze winkel verkoopt nette, moderne tweedehands kleding voor volwassenen tussen de 18 en 40 jaar, die zij aan kunnen trekken naar belangrijke afspraken zoals een sollicitatiegesprek.

Daarnaast is het een plek waar volwassenen sollicitatietrainingen kunnen volgen, werkervaring op kunnen doen en anderen kunnen ontmoeten. In combinatie met de te volgen workshops en adviezen zullen de kansen tot de arbeidsmarkt worden vergroot en krijgen de bewoners meer zelfvertrouwen in sociale situaties.

De sociaal werkers van Stichting Netwerk en 1.Hoorn hebben, n.a.v. een behoeftepeiling onder volwassenen, geconstateerd dat een grote groep inwoners tussen de 18 en 40 jaar ongewenst werkloos is. Zij gaven aan behoefte te hebben aan een plek waar zij elkaar kunnen ontmoeten, vrijwilligerswerk kunnen doen en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Daarnaast is er een grote groep bewoners die weinig financiële middelen ter beschikking heeft (vaak in combinatie met werkloosheid).

Kleding en advies
Om deze doelgroep tegemoet te komen is het kleding en advieslokaal gestart onder de naam Get Dressed for Less. Naast verkoop van kleding is de ruimte ook bedoeld om elkaar te ontmoeten. Er is een grote koffie-/leestafel aanwezig waar de bezoekers met elkaar en de aanwezige vrijwilligers in gesprek kunnen gaan.

Bezoekers kunnen advies inwinnen over uiterlijke verzorging, styling, make-up en haar. Daarnaast bieden lokale ondernemers periodieke leerzame (sollicitatie)workshops aan en geven zij tipshoe de doelgroep zich het beste kan presenteren.

Samenwerkingspartners
WerkSaam, wijkcentrum Grote Waal, Jonge Mama Project, Vrijwilligerspunt, lokale kappers, bewoners uit de wijk (voor kledingdonaties), lokale ondernemers (kleding), Gemeente Hoorn.

Sponsoren en vrijwilligers gezocht

Get Dressed for Less is open op dinsdag en donderdag van 12.00 tot 17.00 uur. Om meerdere dagen open te kunnen gaan zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Ook (vrijwillige) professionals die sollicitatietrainingen of presentatietips willen geven zijn van harte welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marin Olijve, sociaal werker Stichting Netwerk, via m.olijve@netwerkhoorn.nl of bel naar wijkcentrum Grote Waal via 0229-280940.www.netwerkhoorn.nl