BLOKKER - Op vrijdag 2 november organiseren de gemeente Hoorn, stichting Schooldag van de Duurzaamheid en MAK Blokweer de eerste Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid. Het doel van deze dag is om kinderen spelenderwijs in beweging te brengen om de leefomgeving leuker, eerlijker en schoner te maken. In aanloop naar deze dag kunnen kinderen, onder leiding van de bekende meteoroloog Reinier van den Berg, op vrijdag 5 oktober een indrukwekkende reis maken door het heelal in een mobiel planetarium!


Alle basisschoolleerlingen van Hoorn zijn van harte uitgenodigd om onder leiding van de bekende meteoroloog Reinier van den Berg een indrukwekkende reis door het heelal te maken. Dit gebeurt in een mobiel planetarium dat voor één dag op het terrein van MAK Blokweer staat. Liggend kijken de kinderen omhoog naar een virtuele sterrenhemel. In de koepel krijgen ze het idee dat ze zelf door het heelal heen reizen. Ze zien sterren geboren worden, en leren de grote en kleine beer en de poolster herkennen.

Deze activiteit is gericht op basisschoolleerlingen en vindt plaats op vrijdag 5 oktober, aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. Van 10:00 tot 15:00 is er elk heel uur een voorstelling. Reserveren is niet mogelijk. De toegang is gratis! Voor meer informatie: (0229) 266344 of info@mak-blokweer.nl.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 1695 JC Blokker

www.mak-blokweer.nl