HOORN - Op dinsdag 12 maart verhuist Sterkliniek West-Friesland van Nieuwe Steen 41 naar Nieuwe Steen 25 in Hoorn. De nieuwe locatie is 325 m2, wat ruim 200 m2 meer is dan de huidige dierenkliniek. Er zijn drie spreekruimtes, een grote operatieruimte en enkele grote opnameruimtes. In deze opnameruimtes kunnen honden en katten gescheiden worden. Hiermee is de kliniek katvriendelijker. Naast de moderne apparatuur om een nauwkeurige diagnose te stellen, zoals een echo,- (tandheelkundige) röntgen,- en bloedanalyse-apparaat, breidt de Sterkliniek de orthopedie uit. Huisdieren uit Hoorn en omstreken kunnen nu dus ook bij de dierenkliniek terecht voor diagnoses en operaties aan gewrichten, zoals operaties van kruisbanden of complexe botbreuken.

Na het behalen van de certificering Sterkliniek is de kliniek in de loop der jaren uit z’n jasje gegroeid. Een nieuwe, ruimere locatie met meer mogelijkheden was dus noodzaak. Na de verhuizing krijgen nog meer huisdieren nog betere zorg. De vaste dierenartsen op de locatie in Hoorn blijven Nynke Kuin en Evelien Kreuk. Evelien gaat de orthopedie uitbreiden. Zij werkt ook een dag per week op de afdeling orthopedie bij de specialisten van het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam, waar zij ruime ervaring heeft opgedaan.

Ruime openingstijden
De dierenkliniek blijft zeven dagen per week open. In het weekend zijn er tijdens openingstijden geen hogere consultkosten. In Stede Broec kan voor de zondagochtend een afspraak gemaakt worden.

Maandag - vrijdag 08.00 uur - 20.00 uur
Zaterdag 10.00 uur - 17.00 uur
Zondag 10.00 uur - 13:00 uur (Stede Broec) en 14.00 uur - 17.00 uur (Hoorn)
Buiten de openingstijden is Sterkliniek West-Friesland voor spoedgevallen bereikbaar.

Open dag
Op Tweede Paasdag, 22 april, organiseert Sterkliniek Hoorn een open dag van 13.00 uur - 17.00 uur. Iedereen uit Hoorn en omstreken is welkom om langs te komen en een kijkje te nemen in de nieuwe kliniek. Er worden speurtochten en workshops georganiseerd. Hou de website en Facebook-pagina in de gaten voor het actuele programma en inschrijving voor de workshops.

Sterkliniek: belang kwaliteit voorop
Sterkliniek Dierenartsen werkt volgens een internationaal kwaliteitssysteem (ISO9001-2015). Dit wordt streng gecontroleerd door onafhankelijke partijen. Het is de enige groep dierenklinieken die vrijwillig kwaliteitsregels volgt en extern laat controleren. Wie daar niet aan voldoet mag zich geen Sterkliniek meer noemen. Daarnaast onderscheidt de Sterkliniek zich door een jaarlijkse nascholingsplicht voor alle medewerkers.