HOORN - Over precies een week worden in het SG Newton de winnaars bekend gemaakt van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2019. Wie wordt dit jaar de jonge vrijwilliger, de vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van 2019? Nog tot en met 2 december kan er gestemd worden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs 2019. Breng jouw stem uit via www.hoornsevrijwilligersprijs.nl/stem

Inmiddels zijn er al totaal ruim 8.600 stemmen uitgebracht. Het is een nek-aan-nek race tussen de genomineerden en de uitslag is nog lang niet beslist! Tot en met 2 december kan iedereen nog stemmen op zijn favoriete jonge vrijwilliger (tot 23 jaar), vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en vrijwilligersorganisatie. Dit zijn de genomineerden:

De genomineerde Jonge Vrijwilligers
In de categorie Jonge Vrijwilliger van het jaar 2019 zijn Julia Hand en Sander Eppinga genomineerd. Julia is vrijwilligster bij de Kinderkledingbank (KBB). Zij helpt in de winkel en als begeleidster bij verschillende kinderactiviteiten. Sander Eppinga is vrijwilliger bij Leekerweide in het Leescafé dat gehuisvest is in de bibliotheek in Hoorn. Daar begeleidt hij mensen met een licht verstandelijke beperking in een leerwerktraject en met kinderactiviteiten. Daarnaast is hij evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis en scheidsrechter bij de voetbalclub Westfriezen.

De genomineerde vrijwilligers

In de categorie Vrijwilliger van het jaar 2019 zijn Veg Hakhoff, Marvin Tigchelaar en Ali van den Tweel genomineerd. Veg Hakhoff is al meer dan 40 jaar vrijwilliger op school De Ichthus in de Grote Waal in Hoorn waar hij kinderen met een taal- en rekenachterstand helpt en waar hij dramales geeft. Daarnaast geeft Veg anderstaligen taalles en is hij taalmaatje. Ali van den Tweel is 20 jaar vrijwilligster bij de Dierenambulance Hoorn. Ze is bijrijder op de ambulance en sinds drie jaar beantwoordt zij ook regelmatig de telefoon. Daarnaast heeft ze vaak op evenementen en braderieën gestaan en collecteerde ze voor de Dierenambulance. Marvin Tigchelaar is vrijwillige instructeur en postcommandant bij de reddingsbrigade Notwin in Hoorn. Als instructeur leert hij kinderen vanaf 6 jaar zowel zichzelf als anderen te redden. Marvin geeft daarnaast trainingen en als postcommandant is hij bovendien verantwoordelijk voor alles wat er operationeel gebeurt bij het varend redden.

De genomineerde Vrijwilligersorganisaties
In de categorie Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2019 zijn de Fietsenwerkplaats ’t Freem, Stichting Leergeld West-Friesland en Toernooicommissie Always Forward genomineerd. Fietsenwerkplaats ’t Frame is onderdeel van Dagbesteding West-Friesland waar samen met cliënten dagelijks fietsen(onderdelen) worden gerepareerd, gemonteerd en verkocht. Stichting Leergeld West-Friesland helpt kinderen tussen 4 en 18 jaar mee te doen aan de maatschappij door financiële steun te geven. Toernooicommissie Always Forward organiseert diverse toernooien voor zowel jongens- als meisjesvoetbal en zet zich actief in voor sponsorwerving voor mooie prijzen voor de deelnemers.

Stemmen
Er kan gestemd worden via www.hoornsevrijwilligersprijs.nl/stem. Op 4 december worden tijdens een besloten feest in het SG Newton in Hoorn de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie en filmpjes van de genomineerden op www.hoornsevrijwilligersprijs.nl.