BERKHOUT - Stal Liza aan de Slagterslaan in Berkhout is volop in ontwikkeling. Aafke Praat en Bastiaan Houtenbos namen in 2013 het kleinschalige manegebedrijf over van de ouders van Aafke. Sindsdien is er veel veranderd. Wie Aafke een beetje kent, weet dat er telkens nieuwe ideeën in haar hoofd opkomen en met resultaat. Sinds vorig jaar worden de paarden gehuisvest in een prachtig nieuwe loopstal die aan alle eisen van de moderne visie op gebied paardenwelzijn voldoet wat het bedrijf toekomst bestendig maakt. Daarnaast hebben de paarden de gehele dag de beschikking over vrije uitloopmogelijkheden in de buitenlucht.


Naast manegebedrijf is Stal Liza zorgboerderij en biedt verspreid over de week dagbesteding aan meerdere clienten. Daarnaast is sinds dit jaar op maandagen de paarden BSO van start gegaan. De visie van Aafke en Bastiaan is dat iedereen zich thuis moet voelen bij Stal Liza met het paard als gezamenlijke passie. Paarden welzijn staat hoog in het vaandel en dat is gezien door de FNRS (Federatie Nederlandse Rijscholen). Sinds vorige maand is Stal Liza toegetreden tot de FNRS. De eerste keuring leverde al een veiligheidscertificaat op, en inmiddels is ook de keurmeester geweest voor de sterrenkeuring. Dit leverde Stal Liza 4 (van de max 5) sterren op. Daarmee is Stal Liza een van de weinige bedrijven die met 4 sterren als nieuw lid toetreed tot de FNRS en het eerste lid met 4 sterren zonder binnenbaan.

Een prestatie waar Praat en Houtenbos trots op zijn, maar voor hen geen rede om achterover te gaan zitten. Uiteraard is het doel om nu ook die 5e ster binnen te gaan halen en de vele ideeen van Aafke en Bastiaan verder vorm te geven. Zo staat een voltige en een carrouselgroep nog op het verlanglijstje, en zijn er nog vele plannen voor de verdere doorontwikkeling van de accommodatie.