HOORN - Ter gelegenheid van wereldkankerdag, vrijdag 4 februari 2022, maakte de stadsdichter van Hoorn, Levi Noë een prachtig spoken word voor Inloophuis PISA. Het gedicht wordt op donderdag 3 februari voor het eerst voorgedragen door Levi in de tuin van Inloophuis PISA. De komende tijd zal het gedicht op film op verschillende social media te zien zijn.


Inloophuizen richten zich op kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker. Het inloophuis is een onmisbare plek. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Inloophuis PISA is een warm huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft.

Levi Noë is sinds november vorig jaar officeel de nieuwe stadsdichter van Hoorn. Levi is geboren en getogen in Hoorn en schrijft al sinds 2009, met groeiend succes. De rol van stadsdichter houdt in dat hij gedichten maakt voor speciale gelegenheiden en evenementen in ‘zijn’ stad, maar hij mag ook zelf invulling geven aan zijn rol. Toen Levi werd gevraagd om een spoken word te maken voor Inloophuis PISA twijfelde hij geen moment: “Ik wilde het vooral schrijven zodat meer mensen van mijn eigen generatie PISA leren kennen en weten dat er een plek is waar je met je verhaal terecht kan. Zelf heeft mijn eigen vader twee keer kanker gehad en ik wist niet dat er een plek als PISA was. Ik had zelf ook graag een plek gehad waar ik over deze emoties kon praten. “

Dit zegt hij heel treffend in het spoken word:

“ Al staat je hele wereld op zijn kop,
moet je het leven overhoop halen. “