BLOKKER - De lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de natuur bloeit op en iedereen zit vol lentekriebels. Dat viert MAK Blokweer tijdens SPRING!, een vrolijke lente-activititeit voor het hele gezin, op zondag 6 juni. Tijdens SPRING! kun je bij MAK Blokweer in Blokker een lente route wandelen en een demonstratie schapenscheren bijwonen. SPRING! op locatie

Een van de hoogtepunten op de Kijkboerderij van MAK Blokweer, is het scheren van de schapen. Van dichtbij zie je hoe de dierverzorger de mooie wollen schapenvacht netjes afscheert. Natuurlijk gaan bezoekers ook op kraamvisite bij de lammetjes in de schapen- en geitenweide, met na afloop een hapje en een drankje op een mooie groene plek. Met het oog op ieders gezondheid is er beperkt plaats voor bezoekers op locatie. Je kunt per gezin (max. 6 personen) reserveren voor een tijdslot van een uur. Je wandelt in dit uur met je gezin een route door de Rietkreek en de weides, onderweg kun je lammetjes aaien en de schaapscheerder aan het werk zien. Er is plaats voor maximaal 4 gezinnen per uur. Je mag ook met 2 personen uit een samengesteld huishouden reserveren.

Kijkboerderij
Een kijkboerderij is niet helemaal hetzelfde als een kinderboerderij, maar lijkt er wel veel op. Natuurlijk kun je van dichtbij persoonlijk kennis maken met de dieren die op de boerderij gehouden worden. Het belangrijkste verschil met een 'gewone' kinderboerderij is dat de dieren op een kijkboerderij niet alleen maar knuffeldieren zijn. Het zijn ook dieren met een agrarische functie. Als bezoeker kun je dus ook wat leren over de verschillende functies die de dieren hebben: bijvoorbeeld als bron van vlees, of als begrazer. Alle dieren die bij MAK Blokweer gehouden worden zijn leuk en gezellig, en tegelijkertijd heel nuttig, want ze doen elke dag hun werk als onderdeel van de agrarische kringloop. Tijdens het scheren van de schapen vertelt dierverzorger Roy van MAK Blokweer van alles over het scheren van de schapen en beantwoordt hij vragen van bezoekers.

SPRING! online
Omdat het niet mogelijk is iedereen bij MAK Blokweer te ontvangen, is het dit jaar ook weer mogelijk om SPRING! via livestreams vanuit huis mee te beleven. Reserveren voor SPRING! kan via de website van MAK Blokweer: www.mak-blokweer.nl. De kosten zijn 4,95 per persoon. Door deelname aan SPRING! ondersteunt men de Kijkboerderij van MAK Blokweer, dat erkend educatief centrum Levend Erfgoed/zeldzame veerassen is.

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker
www.mak-blokweer.nl