BLOKKER - Kinderen van 3 t/m 12 jaar kunnen in de kerstvakantie bij MAK Blokweer naar kerstboompjes speuren. Bij deze verfrissende natuuractiviteit kun je instinct en puzzelvaardigheden inzetten en tegelijk verken je het terrein met de boerderij en rietkreek. De boompjes zijn verstopt op het terrein van MAK Blokweer.

Op iedere kerstboom staat een cijfer en een letter, deze heb je nodig om de puzzel op te lossen. Als je alle kerstbomen gevonden en alle letters ingevuld hebt, dan lees je de oplossing op je kaartje. Voor alle speurneuzen die de juiste oplossing hebben gevonden heeft de kerstman een verrassing achtergelaten bij de balie van het bezoekerscentrum.

Natuurlijk is gedurende deze dagen in de kerstvakantie de tentoonstelling West-Friezen, land en water geopend. Misschien doe je tijdens de speurtocht wel een mooie natuurvondst! In het bezoekerscentrum staat een WaterLAB met grote microscoop waar vondsten haarfijn en groot geprojecteerd kunnen worden. Of breng een bezoek aan de dieren van de boerderij en kom ravotten in de natuurspeeltuin. Wordt het buiten te koud? Dan biedt het MAK café lekkere warme dranken en een klein hapje. Kortom, er is van alles te doen en te beleven tijdens de kerstvakantie bij MAK Blokweer.

Praktische informatie
De kerst-speurtocht is voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en vindt plaats op 28 en 30 december en op 4, 6, 7 en 8 januari. Jonge kinderen kunnen onder begeleiding van een (groot)ouder, broertje of zusje meedoen.

Je kunt de hele dag door komen speuren, de uiterlijke starttijd is 15:00.Deelname kost €3,50 per kind.

Reserveren is niet nodig. Aanmelden voor de speurtocht kan ter plekke bij de informatiebalie in het bezoekerscentrum.

Meer informatie via www.mak-blokweer.nl of bel 0229 266344.