HOORN - Soli en de Oosterkerk hebben een gezamenlijke traditie. Sinds 1983 voert het koor om het jaar in samenwerking met professionele solisten en orkest in de week voor Pasen Bachs Johannes Passion uit. Dit jaar zingt het koor deze compositie voor de 36e keer en het is een bijzonder jubileum: de Johannes Passion bestaat 300 jaar. Op Goede Vrijdag 17 maart 1724 voerde Johann Sebastian Bach zelf voor de eerste keer zijn Johannes Passion uit in de Nicolaikirche in Leipzig. Bachs Johannes Passion staat in een traditie van eeuwen. Al in de 4e eeuw werden passieverhalen in christelijke kerken door de priester zingend voorgedragen in de Stille Week voor Pasen.

Ook al voert het koor tot nu om de twee jaar deze Johannes Passion uit, we zingen het elke keer weer met groot plezier en toewijding. Het is zulke prachtige muziek.

Soli heeft zich ook dit jaar voor dit concert weer verzekerd van voortreffelijke solisten en begeleidingsorkest. Het barokensemble Eik en Linde begeleidt het koor en de solisten: Marcel Rijans, tenor (Evangelist en tenor-aria's), Hans Christian Hinz, bas (Christus), Helena Bickel, sopraan (sopraanaria's), Daniëlla Buijck, alt (altaria's) en Matthijs Mesdag, bas-bariton (basaria's). Dit alles weer onder leiding van Marcel Joosen.

Als u belangstelling heeft om op dinsdagavond met ons mee te zingen, zie onze website voor informatie over het najaarsmatinee in november. Dan voeren we sfeervolle werken van Brahms, Gjeilo, Lauridsen, Arnesen en Fauré uit.

Praktische informatie en kaartverkoop


- Kaarten voor het concert Johannes Passion zijn te bestellen via de website solideogloria-hoorn.nl en, voor zover nog verkrijgbaar, in de kerk voor aanvang van het concert
- Prijs incl. programmaboekje €30. Jeugd tot 18 jaar € 15
- Het concert op 23 maart begint om 19:30 u. De kerk is open vanaf 18:45 u.
- Oosterkerk, Grote Oost 58-60 Hoorn - 1621 BX Hoorn