HOORN - Na de uitvoering van Haydns Die Schöpfung in de Oosterkerk op aanstaande zondag 20 november a.s., aanvang 14.30 uur, waarvoor nog kaarten verkrijgbaar zijn, starten wij op 22 november een ‘Kerstproject’ én organiseren wij op zaterdag 10 december de 25e editie van onze prachtige en altijd drukbezochte kerstmarkt.

Het scheppingsverhaal. Op 20 november brengt het koor in een matineeconcert “Die Schöpfung” van Joseph Haydn. Deze schitterende muziek vertelt het scheppingsverhaal, met het ontstaan van onze mooie aarde, de dieren en de eerste mensen in het paradijs. In de eerste twee delen van het oratorium wordt het scheppingsverhaal muzikaal gepresenteerd, het derde deel schildert het leven van Adam en Eva in het Paradijs. Dit deel bevat het wonderschone duet waarin Adam en Eva met het koor de pracht van de aarde bezingen, een aarde die we in deze tijd als mens steeds beter moeten beschermen tegen wat wij, als diezelfde mensen, haar aandoen.

Concertgegevens in één oogopslag:
Concert: Die Schöpfung, Joseph Haydn
Wanneer: 20-11-2022 om 14:30 uur
Locatie: Oosterkerk Hoorn
Door: Oratoriumkoor Soli Deo Gloria Hoorn onder leiding van dirigent Marcel Joosen.
Begeleiding door het Nederlands Begeleidingsorkest. Solisten zijn Alya Akhmadeeva, Peter Vos en Hans Christiaan Hinz
Info en kaartverkoop: https://solideogloria-hoorn.nl/agenda/
Toegangskaarten op de middag van het concert ook vanaf 13:45 uur in de kerk verkrijgbaar Entreeprijs: € 27,50, € 32,50 en € 37,50 incl. programmaboekje. Jeugd tot 16 jaar halve prijs

Liefhebbers. Soli Deo Gloria biedt liefhebbers van zingen de kans 5 weken met ons koor mee te zingen, op de dinsdagavonden vanaf 22 november t/m 20 december. We studeren 4 weken meerstemmige kerstmuziek in, o.a. een aantal Christmas Carols, die we dan op dinsdagavond 20 december gaan ‘uitvoeren’ in een informele bijeenkomst in de Theaterkerk Hemels in Twisk onder het genot van een hapje en drankje. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met het koor én om al zingend in de kerstsfeer te komen. We repeteren op dinsdagavond in het gebouw van de Lifebuilders, Dampten 16 in Hoorn. De kosten van dit project zijn € 50 . Aanmelding bij de voorzitter Wil Eiting: 0229-272860/06-46646066 of via voorzitter@solideogloriahoorn.nl.

Kerstmarkt. Op zaterdag 10 december gaan eindelijk, na een pauze van 2 jaar, weer de deuren van de Oosterkerk open voor onze bekende, mooie en gezellige kerstmarkt. Het is ook nog een jubileumjaar voor de markt: dit jaar is het de 25e editie. De Oosterkerk is dan al geheel in kerstsfeer. Er is live (kerst)muziek. U kunt hier mooie serviezen , glaswerk, feestelijke kleding, sieraden , handgemaakte kerstversiering, speelgoed en boeken en cd’s kopen. In ons ‘restaurant’ kunt u een beetje bijkomen van alle drukte. Hier serveren we koffie, thee, taart, glühwein én erwtensoep. Iedereen is van harte welkom om op deze zaterdag van 10.30-15.00 u. te komen kijken én kopen in deze bijzondere en feestelijke omgeving.