HOORN - Na twee coronajaren is het wereldberoemde kerstverhaal 'A Christmas Carol' van Charles Dickens eindelijk weer te beleven in het Westfries Museum. Een sfeervolle afsluiting voordat op 1 januari 2023 het museum sluit voor de verbouwing en vernieuwing tot medio 2025. De Hoornse regisseur en acteur Frederik de Groot kruipt dit jaar negen keer met hart en ziel in de huid van de hoofdpersoon: de verbitterde aartsvrek Ebenezer Scrooge. Hij wordt begeleid door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Ronald Spanjaardt. Er zijn voorstellingen op 17, 18, 23, 24 en 26 december.

wfm.nl/scrooge

Acteur en regisseur Frederik de Groot speelt op onnavolgbare wijze de rol van grootste vrek aller tijden, Ebenezer Scrooge. Hij is de hoofdpersoon in het wereldberoemde kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Een verhaal dat start op Kerstavond, als Scrooge bezoek krijgt van drie geesten. Ze houden hem een spiegel voor. Zal dit hem tot inkeer brengen? De Groot maakte een bijzondere bewerking van het verhaal. Daarin neemt hij zelf alle rollen voor zijn rekening. Hij wordt ondersteund door fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Ronald Spanjaardt. Met hun prachtige spel voegen zij iets heel bijzonders toe aan de voorstelling.

Intieme voorstelling

Scrooge wordt gespeeld in de sfeervolle Schutterijzaal van het Westfries Museum, waar slechts 50 zitplaatsen zijn. Dit geeft de voorstelling een sfeerrijk en intiem karakter. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De entree is € 17,50. Er zijn voorstellingen op 17, 18, 23, 24 en 26 december. De voorstellingen beginnen om 15.30 uur. Op 18, 23, 24 en 26 december is er ook een tweede voorstelling. Deze begint eerder op de dag om 13.30 uur. Reserveren (uitsluitend online) en meer informatie:

www.wfm.nl/scrooge.

Museum in kerstsfeer

Maak het nostalgische kerstgevoel compleet: combineer de voorstelling Scrooge met een bezoek aan het in kerstsfeer gehulde museum. Een mooie kans om het museum nog in oude luister te beleven. Vanaf 1 januari 2023 tot medio 2025 sluit het Westfries Museum haar deuren vanwege een uitgebreide verbouwing en renovatie.