HOORN -Van 1 t/m 19 juni kunnen liefhebbers van literatuur genieten van online schrijversoptredens. 15 bekende auteurs - waaronder Auke Hulst, Rosita Steenbeek, Abdelkader Benali, Eva Vriend en Maarten Spanjer - lezen voor uit eigen werk. Deze video’s worden dagelijks gepresenteerd op de websites van de Bibliotheek Hoorn en Boekhandel Stumpel.

Nu het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om bij elkaar te komen, moeten veel boekenliefhebbers op een houtje bijten. De veelbezochte schrijversoptredens in boekhandel en bibliotheek kunnen immers niet georganiseerd worden. Gelukkig is daar nu het initiatief Schrijver op je Scherm, waarbij elke dag weer een nieuwe video van een auteur wordt vertoond. Zo kunnen deze schrijvers de lezers blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun nieuwste boek.

De Bibliotheek Hoorn en Boekhandel Stumpel vinden het belangrijk om cultuur dicht bij de mensen te brengen. Juist in deze tijd van sociale isolatie is dat extra belangrijk. Daarom zijn wij zeer verheugd met dit initiatief van De Schrijverscentrale. Op deze manier kunnen wij toch nog iets extra’s doen voor onze klanten en bezoekers.

Bekijk de filmpjes elke dag op: bibliotheekhoorn.nl/schrijveropjescherm of stumpel.nl/schrijveropjescherm.