HOORN - In het kader van de week van het Respect, waaraan de gemeente Hoorn actief deelneemt, wordt op donderdag 7 november een scholierendebat rondom het thema LHBTI+ gehouden op het Clusius College in Hoorn. De presentatie van het debat is in handen van Dolly Bellefleur.


Leerlingen uit de derde klas van de kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg van de vmbo-school discussiëren tijdens het debat over verschillende stellingen rondom het thema LHBTI+. De jurering is in handen van wethouder Kholoud Al Mobayed, jongerenwerker Jerrol Lashley en docente Lorette Nieborg.

Goed voorbereid
Ter voorbereiding hebben de leerlingen zich in de lessen gebogen over stellingen als: “Iedereen moet zichzelf bij ons op school kunnen zijn, ongeacht gender of seksuele voorkeur” en “als een vriend of vriendin homo, lesbisch of transgender blijkt, verbreek ik de vriendschap.” Ook hebben ze geleerd waaraan een goed debat moet voldoen.
Ieder debat-team zal tijdens het debat zijn uiterste best doen om de jury te overtuigen. De jury let bij het beoordelen van het debat op presentatie, luistervaardigheden, inlevingsvermogen en enthousiasme. Er is een prijs voor het beste debat-team en de beste debater van de ochtend.

Optreden en roze traktatie
Deze week is de Week van Respect. Er worden binnen de gemeente Hoorn verschillende activiteiten georganiseerd rondom het thema respect. In de pauze verzorgt Dolly in schoolkantine een optreden voor de hele school. De kantine is inmiddels aangekleed met regenboogversieringen en voor de leerlingen staat er in de pauze een roze traktatie klaar. Ongetwijfeld zal dit net als eerdere jaren een onvergetelijke ervaring worden voor de leerlingen van het Clusius College Hoorn.