HOORN - Ontzettend blij is het bestuur dat dit jaar het mooie zeilschip Abel Tasman weer naar Hoorn komt om het podium te zijn voor de gratis toegankelijke Hoornse Havenconcerten in de Karperkuilhaven. Onze programmeur heeft weer mooie acts weten te boeken, voor elk wat wils.

Het programma wordt afgetrapt door talentvolle leerlingen van muziekschool Boedijn, die samen met Het Berlage Saxophone Quartet hun visitekaartje afgeven.
Het Berlage Saxophone Quartet zal vervolgens een eigen set neerzetten. Dit saxofoonkwartet wordt gezien als voorvechter van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten die deze discipline binnen de klassieke muziekwereld stevig op de kaart zet. Opvallend is daarbij de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, aangevuld met een aansprekende presentatie waarin andere disciplines de muzikale lading versterken.

Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). Peter Vigh is tevens huisarrangeur en componist, van wiens kwaliteiten het kwartet vaak en gretig gebruikmaakt.

Opgericht in 2008 in de klas van Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam, wonnen ze een Stipendium op de Deutscher Musikwettbewerb (2011), de Dutch Classical Talent Award (2013) en de Kersjes Prijs (2015).

Zij ontvangen voor hun drie CD’s veel lof van binnen- en buitenlandse pers:
“Wat een helderheid in de stemvoering, wat een rijkdom aan kleur, wat een drive in de noten en niet te vergeten, wat een prachtige spanningsboog weten deze saxofonisten vol te houden en neer te zetten.”

Voor het programma Feier-Fire bij de Hoornse Havencocerten brengen zij twee gastzangers mee: Martijn Cornet en Karin Stroobos.

Voor onze slotact konden wij niet om The Bentleys and the Bendellas heen! Na hun spetterende optreden vorig jaar met een stampvolle kade met 2000 blije dansende mensen, wilden ze heel graag nog een keer terugkomen. En dat vonden wij dat een heel goed idee! De Bentleys zijn vijf podiumtijgers, strak in het pak, met de authentieke instrumenten, en verbluffende samenzang. The Bendellas stelen daarbij de show als een drietal swingende podiumdanseressen, als classy achtergrondzangeressen, als diva’s in gouden jurken, als fladderende hippiemeisjes. Alle hits komen voorbij: van Nancy Sinatra, Martha Reeves & the Vandellas, Sonny & Cher, Shocking Blue, Diana Ross & The Supremes, Dusty Springfield. Natuurlijk naast de rock & roll van Elvis, de beatmuziek van The Beatles, de rock van The Rolling Stones en The Doors, en de hippieklanken van The Mamas & The Papas. Uiteraard sluiten zij, geheel in de traditie van de Hoornse Havenconcerten, af met de meezinger: "In 't kleine café aan de haven."

Dus neem je kussentje, stoeltje of krukje mee naar de kade van Karperkuilhaven, of beter nog: kom met je sloepje of bootje, het belooft een fantastische avond te worden. De toegang is gratis!

Wat: Hoornse Havenconcerten
Wanneer: zaterdagavond 2 september 2023
Hoe laat: vanaf 19.15 uur tot ongeveer 23.00 uur.
Waar: Karperkuilhaven Hoorn
Entree: gratis
Meer info: www.hoornsehavenconcerten.nl