ZWAAG – Dertien jaar en mogen zingen op de nationale televisie. Het is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor de Zwaagse Sanna van de Griend. De dertien jarige uit Zwaag is één van de deelnemers tijdens het zevende seizoen van The Voice Kids.

Drieënhalf jaar geleden kwam Sanna van de Griend terecht bij zangschool Pop-Up! uit Zwaag. ,,Het is één van de leukste leerlingen die ik heb. Ze is altijd enthousiast en kan hard werken” beschrijf Gabor Postma zijn ‘pupil’. ,,Richting The Voice heeft zij hard gewerkt. Dat je dat kan op deze leeftijd vind ik heel knap”. Postma, eigenaar van de zangschool, begeleid meerdere talentvolle zangers of zangeressen. Eén daarvan is de dertien jarige Sanna van de Griend. Dit seizoen doet zij mee tijdens het zevende seizoen van The Voice Kids.

Spanning
Meedoen aan The Voice Kids is voor zowel kinderen als volwassenen een groot avontuur. ,,Het is spannend. Vooral in het begin en bij het oefenen, maar als ik eenmaal aan het zingen ben is het alweer ontspannen” vertelt Sanna. Vorige week was zij te zien tijdens de tweede uitzending van de muzikale talentenjacht. ,,Het doel was om de Blind Auditions door te komen” vervolgt de jongeling. Dat doel is in ieder geval gehaald. ,,En er draaiden vier stoelen” vult haar moeder aan.

Extra stapje
Om het doel te bereiken, een grote artiest worden, is hard werken noodzakelijk. Het is iets waar Sanna ook toe bereid is. ,,Als zij het in haar hoofd heeft dan is ze ook bereid om een stapje extra te doen. Op de goede manier. Ze doet bijvoorbeeld ook vervelende oefeningen. Dat vind ik heel knap” zegt Gabor Postma. ,,Ze geeft niet op, maar gaat alleen maar harder werken”.

De zangcoach heeft in de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan de Zwaagse Sanna. Dat zal Postma niet hebben gedaan als hij er geen vertrouwen in had. ,,Ik had verwacht dat er gedraaid zou worden. Ik doe het alleen als ik denk dat ze door de Blind Auditions komen. Het is natuurlijk niet leuk om in de eerste ronde al af te vallen”.

Als ouders is deze periode niet de makkelijkste. ,,Het is soms lastig. Zingen is iets wat ze heel graag doet, maar je wilt als ouder ook dat het goed gaat op school” legt haar moeder uit. ,,Gabor geeft goede adviezen, bijvoorbeeld wat goede keuzes zijn”.

Genieten
Tijdens haar deelname is genieten belangrijk. ,Ik kijk altijd kritisch naar mezelf. Ik ben niet snel tevreden, maar ik ben ook heel blij en trots” vertelt Sanna. Dat ze het leuk vind is duidelijk, ziet ook haar moeder. ,,Ze werkt er ook hard voor en vind het gewoon heel erg leuk. Ook het wereldje er om heen”.

Genieten is belangrijk. In de zangschool is de glimlach niet van het gezicht van Sanna te krijgen. Ze volgt haar passie en is één van de talenten die zich mag bewijzen in The Battles.