HOORN - CleanUp Hoorn trekt de komende maanden langs de wijken van Hoorn met de CleanUp Hoorn Karavaan. Iedereen kan gezellig meelopen en helpen om Hoorn zwerfafvalvrij te maken.Wie wil er nu niet in een schone stad wonen? Toch haalden vrijwilligers op World Cleanup Day in september, 15 zakken zwerfafval van de straat in het centrum van Hoorn. Op de landelijke Peuk Meuk dag in juli verzamelde CleanUp Hoorn 22.000 sigarettenpeuken die anders in de natuur beland waren. En op de Landelijke Opschoondag in maart werden ruim 30 vuilniszakken zwerfafval ingeleverd. Het is duidelijk hard nodig dat we onze stad samen schoon houden. Betrokken inwoners met grijpers zien we gelukkig steeds meer in het straatbeeld verschijnen. Tijdens een wandeling is het een kleine moeite: twee vliegen in een klap.

De CleanUp Karavaan
Wil jij ook je steentje bijdragen, maar weet je niet goed hoe? Of doe je het liever gezellig samen met anderen? CleanUp Hoorn organiseert elke maand in een andere wijk de Karavaan. Sluit aan waar, wanneer en zo vaak je wil om samen een uurtje zwerfafval te rapen. Je kunt een grijper en afvalring lenen van CleanUp Hoorn (zolang de voorraad strekt) of je eigen grijper en afvalring gratis ophalen bij het gemeentehuis tijdens openingsuren (deze mag je houden).

Op zaterdag 8 oktober staat CleanUp Hoorn bij het winkelcentrum in de Bangert en Oosterpolder, op zaterdag 12 november bij de Grote Beer in de Grote Waal en op zaterdag 10 december bij de Korenbloem in Risdam. Elke datum van 10:00-11:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten en nieuwtjes, meld je dan aan voor e-mail updates van CleanUp Hoorn via cleanup.vooreenmooiestad.nl of volg de Facebookpagina of het Instagram account @CleanUpHoorn