HOORN - Samen met familie of een vriend(in) naar een museum? In de Museumweek kun je gezellig én voordelig naar Huis Bonck . Van 4 t/m 10 april mag je gratis één introducé meenemen per gezelschap bij een betaald ticket. Ontdek samen de charme van de 17de eeuw!

Kom binnen in de 17de eeuw
In het bijzondere Huis Bonck in Hoorn stap je zo de 17de eeuw binnen. Het interieur en de indeling van dit knusse koopmanshuis aan het water zijn nog precies zoals ze 400 jaar geleden waren. Je voelt je dan ook meteen thuis bij koopman Bonck.

In Huis Bonck werd gewoond en gewerkt. Dat de zaken goed liepen is te zien aan de vele versieringen: de mooie geglazuurde plavuizen op de vloer en de decoratieve tegels aan de muur. De hoge voorkamer met ‘hangkamer’ zorgde ervoor dat er zo lang mogelijk doorgewerkt kon worden. De heer des huizes, koopman Bonck, had een eigen ‘comptoir, zijn ‘cantoor’, in een uniek hangkamertje dat letterlijk aan de zolderbalk hangt. Van daaruit had hij een goed uitzicht over de Zuiderzee en de kade. Je ontdekt wat “linnen van de bovenste plank is” en je vindt de oude linnenpers van de vrouw des huizes, het pronkstuk van de familie! In de gezellige binnenkamer speelde het huiselijke leven zich af. Koken bij de stookplaats, eten aan tafel, en dan lekker warm slapen in de bedstede.


In Huis Bonck beleef je echt hoe het gezin Bonck hier bijna vier eeuwen terug heeft geleefd. Ben je benieuwd hoe dat was? Open gerust de kastjes, doe een dutje in de bedstede, of ga in het hangkamertje zitten en kijk uit over het water. Kom je langs?


Gezamenlijk en voordeling naar Huis Bonck
Bezoek Huis Bonck nu met één gratis introducé per gezelschap bij een betaald ticket. Houders van een Vriendenloterij VIP-kaart mogen ook een gratis introducés meenemen. Geldig in de week van 4 t/m 10 april a.s. Huis Bonck van Hendrick de Keyser is geopend op donderdag, vrijdag en zondag van 12-16 uur. Voor het reserveren van tickets, adres en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl/huis-bonck

Kernvrijwilligers gezocht
Wegens uitbreiding door de zomeropenstelling is Huis Bonck op zoek naar kernvrijwilligers. Als kernvrijwilliger open en sluit je het huis, weet wat te doen bij problemen en bent het aanspreekpunt voor je collega-vrijwilligers. Tijdens je dienst ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het Museumhuis. Is dit wat voor jou? Mail dan naar Pauline Dorhout: p.dorhout@hendrickdekeyser.nl