HOORN - Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgen De Blauwe Schuit en de Bibliotheek Hoorn een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag in de bibliotheek. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Kleur in de hedendaagse kunst: Wat is de werking van kleur in de kunst van de kunstenaars van de Stijl? Welke ideeën houden zij erop na? En hoe zijn de kleuren in de schilderijen van Mark Rothko en Barnet Newman? ‘Who’s afraid of red, yellow and blue’ is een uitdagende titel van een van Newman’s kunstwerken. Wat wil hij daarmee zeggen?

De Indiaas/ Engelse beeldhouwer Anish Kapoor bestrooit zijn sculpturen met zuivere pigmenten De felrode, intens blauwe en gele tinten hebben voor hem een specifieke symbolische betekenis. Ook zwart en wit ontbreken niet. Welke uitleg geeft hij hierover?

De lezingen in deze reeks in het najaar zijn op 13 september, 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december en 20 december 2019. Dit duurt van 14:00 tot 15:30.

Locatie: Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8, HoornEntree: € 5 per keer (contant of per PIN voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee.

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen.