HOORN - Van zondag 15 tot vrijdag 22 januari wordt wereldwijd de Internationale Week van Gebed gehouden. Ook in Hoorn is er dagelijks een ontmoeting met gebed. De opening vindt zoals gebruikelijk op zondagavond plaats in Het Lichtbaken. Daarna zal er gedurende de week ‘s avond een ontmoeting zijn in Het Octaaf.

‘Doe goed, zoek recht’, daar moedigt de Week van Gebed kerken en christenen toe aan. De interkerkelijke Gebedsgroep Gideon organiseert ook dit jaar rond dit thema de activiteiten. Diverse christelijke gemeenschappen doen mee aan de gebedsweek. Elke dag verzorgt één van de betrokken voorgangers een inleiding waarna er gelegenheid is om met elkaar te bidden.

De openingsavond op zondag 15 januari wordt gehouden in Het Lichtbaken en is via YouTube te volgen. De reflecties en gebedsonderwerpen voor elke dag zijn online te vinden. Ga voor meer informatie over het programma en de uitzendingen naar jezusinhoorn.nl of raadpleeg via dit platform van de Hoornse kerken de websites van de betrokken gemeenten.