HOORN - Een grote groep jongeren maakt de wijk Kersenboogerd in Hoorn de laatste paar weken flink onveilig. Ze veroorzaken overlast en zijn tot angst van de omwonenden agressief en intimiderend. De politie heeft de afgelopen nacht daarom uitgebreid gesurveilleerd, maar spreekt van "een rustige avond".

Er werden deze week meerdere meldingen bij de politie gedaan over de jongeren. Ze vielen mensen lastig, vernielden spullen, scholden anderen uit, spuugden op mensen en gooiden zwaar vuurwerk naar voorbijgangers. Een buurtbewoner, die anoniem zijn verhaal deed aan NH Nieuws, werd zelfs bekogeld met stoeptegels.

De groep is met name 's avonds te vinden rondom het station en bij het winkelcentrum op het Betje Wolffplein. Mede op die plekken heeft de politie gisteravond met bikers, handhaving en jongerenwerkers de boel in de gaten gehouden.

Grote mond
"Het was erg rustig", zo concluderen de Hoornse dienders. "Er hing een groepje rondom de Poolse supermarkt, maar dat waren niet de jongens van de afgelopen twee avonden. We kregen wel meteen een grote mond en hebben hun gegevens genoteerd. Ook die van andere jongeren in de wijk."

Volgens de politie werd die ondervraging ze niet in dank afgenomen, maar kregen de jongeren zo wel in de gaten dat "ze niet zelf de regie hebben in de wijk" en dat er veel aandacht is van agenten. Ook zouden een aantal ouders hebben aangegeven dat ze hun kroost bewust thuis hebben gehouden.