HOORN - Vele deuren van lokale ondernemers sluiten, behalve op 11 april. Want dan openen ruim 200 lokale ondernemers om 11 uur online hun deuren. Samen met Wethouder Arthur Helling van Economische Zaken 'knippen' zij online een lintje door. Je bent van harte uitgenodigd om de live opening bij te wonen op warenhuishoorn.nl of via de Facebook/Instagrampagina van je favoriete lokale ondernemer. Een historisch moment dat je niet mag missen!


Digitaal rondje stad
Geen kopje koffie drinken bij je favoriete koffietentje, samen het rondje maken en afsluiten met een lekkere daghap. Het terras is leeg. Onze stad is leeg. Maar in die lege straten zitten ondernemers die hun mooie producten aan jou willen verkopen. Voor die ondernemers is warenhuishoorn.nl gebouwd. 'Het rondje' kun je digitaal maken en bestellen bij je favoriete Hoornse winkels. Zo hoef je die fijne producten nu niet te missen. Het is natuurlijk eenvoudig om via internetreuzen spullen te bestellen. Maar juist in deze coronacrisis kan de lokale ondernemer iedere euro goed gebruiken. Denk daaraan als je iets nodig hebt. Steun onze lokale economie met elke bestelling die jij plaatst.

Samen met de stad
De gemeente Hoorn, Ondernemers Stad Hoorn, HOC, HOF en Voor een mooie stad hebben de handen ineen geslagen en bouwen nu samen met ZZP'ers uit de stad een groot online warenhuis. Uitgangspunt is dat dit platform van de stad is en blijft door met elkaar af te spreken dat er nooit een commercieel verdienmodel geïntroduceerd zal worden. Doordat de krachten gebundeld worden kunnen ondernemers gratis aansluiten. Hoe mooi is dat!

Met liefde gratis bezorgd
Het streven is om dezelfde dag nog gratis lokaal te bezorgen. Dat is toch echt wel heel bijzonder en de kracht van Warenhuis Hoorn. Een klein legertje aan bezorgers die nu tijd over heeft staat klaar om belangeloos te helpen. Stewardessen, tandartsen, studenten, taxichauffeurs... Uit allerlei hoeken wordt hulp aangeboden. Die betrokkenheid is hartverwarmend.

Feestelijke live opening
Na hard werken is het zo ver! Bijzondere tijden vragen om een bijzondere opening. Er werden afgelopen dagen heel wat linten en rode ballonnen naar de ondernemers in Hoorn gebracht. Aan hen werd vanuit de organisatie gevraagd of zij live op Facebook of Instagram het Warenhuis willen openen. Zodat hun fans er ook bij zijn. Op warenhuishoorn.nl is live te zien hoe wethouder Arthur Helling van Economische zaken het lintje losmaakt. Wethouder en ondernemers geven zo samen het startsein voor lokale verkoop. Jij bent er toch ook bij zaterdag 11 april om 11 uur?

Uit nood gebouwd
Door het succesvolle initiatief 'Hoorn Bezorgt van José linders en de maatregelen in strijd tegen het coronavirus kwam het idee voor een online warenhuis in een ongekende stroomversnelling. Het is ontzettend snel gebouwd en misschien nog geen geoliede machine. Snelheid is nu belangrijker dan perfectie. Er wordt hard doorgebouwd aan de techniek. José Linders en Edith Hartog zijn nauw betrokken en bieden de helpende hand aan alle ondernemers die hun uiterste best om zich aan de situatie aan te passen. Hiervoor vragen zij je begrip en hulp om zaken te verbeteren in de komenden weken.

Samen met de stad
De gemeente Hoorn, de leden van Hoornse Ondernemers Federatie en Voor een mooie stad hebben de handen ineen geslagen. Samen ontwikkelen ze met ondernemers en ZZP'ers uit de stad een centraal systeem voor alle winkels, horeca en andere lokale bedrijven. Uitgangspunt is dat dit platform van de stad is en blijft door met elkaar af te spreken dat er nooit een commercieel verdienmodel geïntroduceerd zal worden.

"Als er deze dagen een niet te missen uitspraak op ons wordt losgelaten, dan is het wel dat wij samen sterk moeten zijn. Door collectiviteit en eensgezindheid worden unieke plannen ontwikkeld en uitgevoerd die voor de crisis voor onmogelijk werden gehouden. Warenhuishoorn. nl is daarvan het levende bewijs. Het geeft de consument op unieke wijze een inkijk in de assortimenten van 200 winkels in Hoorn. En de mogelijkheid daarin thuis te kijken, te vergelijken, te bestellen en snel thuis bezorgd te krijgen. Hoorn wordt 24/7 uur virtuele koopstad. Een initiatief dat succes verdiend." - Rien van Drongelen, voorzitter OSH.

Volg Warenhuis Hoorn op Facebook en Instagram & blijf op de hoogte!