HOORN - Afgelopen vier dagen hebben ruim 1.000 fietsers zich ondergedompeld in de Westfriese cultuur en natuur tijdens de 14e editie van de Fiets4Daagse Hoorn. Met dagelijks prachtige routes over 30, 50 en 70 kilometer werden de uitgestrekte polders afgewisseld met de bloeiende tulpenvelden en bezoekjes aan oude havenstadjes. Vandaag, op de slotdag van het meerdaagse fietsevenement van Sportorganisatie Le Champion, werd een geslaagde editie feestelijk afgesloten op de Roode Steen in het hart van Hoorn.


Op dinsdagochtend 30 april werd het officiële startschot van de Fiets4Daagse Hoorn gegeven vanaf de startlocatie bij IJsbaan de Westfries. Drie zomerse dagen volgden waarbij deelnemers elke fietsdag in een andere richting en met een nieuw thema door Hoorn en omgeving werden geleid. Onderweg kwamen de deelnemers langs vele culturele hoogtepunten. Bij maar liefst vijf musea, waaronder het Rundveemuseum in Aartswoud en het Oorlogsmuseum in Medemblik, waren stempelposten ingericht en kon worden genoten van uitgebreide verzorging. De lokale koren Shantymen Kaap Hoorn en de Enkhuizer Sjappetouwtjes zorgden ook voor de nodige sfeer onderweg.

Op donderdag 2 mei stond de Zuiderzeeroute op het programma. Voor wie nog wat extra beleving wilde, kon ervoor kiezen om deze dag een historische overtocht te maken met Museumboot ‘De Friesland’ en de Museumstoomtram vanuit Medemblik. Fietsers die kozen om zelf de pedalen te laten draaien richting de finish werden bij sponsor Intexstore verrast met een gezellig ingerichte verzorgingspost in de zon en livemuziek.

Hoewel de weergoden de fietsers op de slotdag wat minder gunstig gezind waren, weerhield dit de deelnemers er niet van om met volle teugen te genieten van de prachtige routes. Traditiegetrouw werden alle deelnemers op deze laatste dag feestelijk onthaald met tulpen van Tulpen.NU en een welverdiende medaille op de Roode Steen in het gezellige centrum van Hoorn.

Prachtig bedrag voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Ook deze editie is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het goede doel van de Fiets4Daagse Hoorn. Voor de start van het evenement werd er een cheque van € 660,- overhandigd aan Leon Wolleswinkel, Senior Fondsenwerver. “Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds viert dit jaar haar 30-jarig bestaan. Dankzij donaties als deze kunnen wij iedereen een kans tegen kanker blijven geven. Fietsen is onderdeel van een gezonde leefstijl. Wij vinden het dan ook geweldig dat wij het goede doel van de Fiets4daagse Hoorn zijn. We willen de organisatie en al haar deelnemers hartelijk bedanken voor de prachtige donatie.”

Editie 2025

Na een succesvolle editie kijkt Sportorganisatie Le Champion alvast vooruit naar de 15e editie van de Fiets4Daagse Hoorn op 29 april tot en met 2 mei 2025. De inschrijving opent medio december. Kijk voor meer informatie op www.fiets4daagsehoorn.nl.