HOORN - Ritual Bells, Global Gongs is een emotionele reconstructie van de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië. De Indonesisch-Nederlandse componiste Sinta Wullur brengt oosterse en westerse muziekculturen samen in een fascinerende hedendaagse compositie. Ritual Bells, Global Gongs onderzoekt ons gedeelde verleden, vanaf het begin van de VOC tot aan de geboorte van Indonesië. Hoe kijken wij terug op de geschiedenis van de voormalige kolonie? Nergens is deze voorstelling beter op zijn plaats dan in Hoorn en in de Oosterkerk.

De musici van Ensemble Multifoon spelen op een arsenaal van monumentale bronzen gongs en toetsinstrumenten, samen met Fie Schouten op basklarinet en Emma Breedveld op viool. Het Neon Koor en de twee vocale solisten Bernadeta Astari en Ilyass Nadjafi zingen poëtische teksten die de relatie tussen beide landen vanuit verschillende invalshoeken belichten. Dat alles onder leiding van dirigent Fokko Oldenhuis vindt plaats in een decor van koperen kunstobjecten van modeontwerper Karin Marseille.

Workshop voor scholieren

Workshop voor primair onderwijs (bovenbouw) en voortgezet onderwijs (onderbouw): op vrijdagmiddag 1 oktober (16.00-18.00 uur) en zaterdagmiddag 2 oktober (11.00-15.00 uur) verzorgt componiste Sinta Wullur een workshop voor scholieren rond de muziektheaterproductie en Indonesische muziek. Deelname kost € 5; aanmelding is mogelijk via www.sintawullur.com. Daar is ook meer informatie over de workshop te vinden. Betaling kan online maar ook voorafgaand aan de workshop.

Ritual Bells, Global Gongs, zaterdag 2 oktober 20.30 – Oosterkerk, Hoorn. In samenwerking met de Stichting Hoorn-Oude Muziek Nu. Koop op www.sintawullur.com uw online kaarten voor de voorstelling via Podiumplein. Daar vindt u ook de trailer van deze voorstelling.