HOORN - Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Niet doen! Bespaar kosten en spaar het milieu en laat je kapotte spullen gratis repareren door vakkundige reparateurs. Gereedschap en materialen zijn aanwezig. Stichting Netwerk organiseert in verschillende wijkcentra een Repair Café.

Verkleinen van de afvalberg

Door het repareren te promoten, wil Stichting Netwerk bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig aangezien er in Nederland veel wordt weggegooid. Vele spullen zijn na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar.

Sociale ontmoetingsplaats
Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig is. Maria van Nuland, sociaal werker: "Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."

Data Repair cafés
*Wijkcentrum Kersenboogerd: elke tweede woensdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur. *Wijkcentrum Grote Waal: twee keer in de maand op dinsdag tussen 13.30 en 15.30 uur. *Wijkcentrum De Zaagtand: elke eerste woensdag van de maand tussen 09.30 en 11.30 uur en elke derde donderdag van de maand tussen 19.00 en 21.00 uur.

Neem voor meer informatie contact op met Maria van Nuland, 0229 21 99 66 of kijk op onze website www.netwerkhoorn.nl.