HOORN - Op zaterdag 22 april a.s. is het feest bij UPTOWN RECORDS. Het is dan Record Store Day: een wereldwijd evenement waarbij bijzondere releases te koop zijn in een zeer beperkte oplage. De winkel is die dag voor de gelegenheid al om 09.00 uur open en pakt stevig uit met een originele actie en maar liefst drie live optredens in uiteenlopende genres.

Bij de echte platenliefhebbers is Record Store Day een begrip. “In voorgaande jaren stonden er al klanten voor de deur toen we kwamen aanlopen om de winkel open te doen”, vertelt mede-eigenaar Brenda Staphorst. “Speciaal voor de eerste 50 vroege vogels hebben we die dag een gratis croissantje klaarliggen. En wie rond de middag trek krijgt, kan met een speciale Uptown-bon bij GOOS aan het Kerkplein een lekkere gratis limo krijgen bij zijn of haar lunch. Sowieso hebben we de hele dag weer alcoholvrije drankjes van GOOS te koop in onze zaak. Maar bij Record Store Day draait het natuurlijk vooral om het vinyl en de muziek.”

Van jazz tot surf

En muziek is er volop op 22 april! De ochtend is voor jazz op topniveau. De Hoornse bassist Mark Zandveld en gitarist Jeen Rabs spelen vanaf 11.30 uur een combinatie van eigen werk en jazz standards. Daarna is de beurt aan de Hoornse rock- en indieband The Urban Satellites. Zij spelen voor deze gelegenheid in een speciale samenstelling. Zonder drums en bassist Maartje Laan, maar met zangeres Rianne Jaasma en met Laura Mangold en Robert Bakker op gitaar. Vanaf 13.00 uur brengen zij een mix van eigen nummers en covers. Het slotakkoord is voor de Stories from Shamehill. Normaal gesproken staat deze driemansformatie uit Ilpendam garant voor stevige surfmuziek. Maar bij Uptown Records komen ze om 14.30 uur met z’n tweetjes en spelen lekkere sway- en tiki-achtige versies van hun nummers op gitaar en (contra?)bas.

Het belooft dus een gezellig drukke dag te worden in de Hoornse platenzaak!