HOORN - De jaarlijkse openlucht platenmarkt in Hoorn vindt plaats op woensdag 24 juli vanaf 10 uur. Dit jaar trekt een recordaantal deelnemers - van Engeland tot Kroatië - naar de binnenstad van Hoorn en is de markt groter dan ooit. Vanwege wereldwijde opgebloeide belangstelling voor het ‘zwarte goud’ oftewel vinylplaten weten jaar na jaar meer muziekliefhebbers, verzamelaars en DJ’s uit geheel Europa de weg naar Hoorn te vinden.


Vinyl is weer ongekend populair en alle muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van deze beurs, waar meer dan 80 gespecialiseerde standhouders elpees, singles, maxisingles maar ook cd’s aanbieden.


De Platen & CD Beurs in Hoorn wordt georganiseerd door ARC, de specialist die ook verantwoordelijk is voor de grootste platenbeurs ter wereld: de Mega Platen en CD beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Internationaal trekt deze beurs veel aandacht zo zijn er artikelen verschenen in diverse Duitse (Tagesspiegel) en Engelse (Sunday Times) kranten maar ook Zweedse, Italiaanse en zelfs Zuid Koreaanse muziekmaandbladen. Door jarenlange ervaring zijn er goede contacten opgebouwd met veel buitenlandse standhouders die graag naar Hoorn komen. Het aanbod van buitenlandse standhouders is bijzonder in trek bij vinyl-liefhebbers en cd-verzamelaars, omdat zij items meenemen die hier niet of slecht verkrijgbaar zijn: speciale uitgaven met een andere hoes, op gekleurd vinyl, met meer bonustracks of een andere b-kant.


Alle muzikale stijlen zijn in alle prijsklassen vertegenwoordigd, zowel op cd als op de plaat. Van rock ‘n roll tot dance, van soul tot metal en van punk tot country. Naast tienduizenden platen en cd’s zijn er op de platenbeurs in Hoorn ook weer popmemorabilia, tijdschriften, foto’s en posters te vinden.


De cd & platenbeurs begint woensdag 24 juli om 10.00 uur, de toegang is gratis en vindt plaats in het centrum van Hoorn. Meer informatie is te verkrijgen via telefoonnummer 0683566687 of kijk op www.recordplanet.nl