NOORD HOLLAND - Stichting RataPlan, een sociale onderneming die 30 kringloopwinkels exploiteert en daarnaast nog eens 49 fietsenstallingen van de NS beheert, won donderdag 25 november de themaprijs duurzaam ondernemen tijdens de NHN Business Awards 2021.

Het doel om mensen die, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren zijn weer aan het werk te helpen en daarnaast zoveel mogelijk CO2-uitstoot te voorkomen, kwam duidelijk naar voren in de pitch van directeur Gert-Jan Dekker. Waar momenteel al bijna 1.500 mensen werkzaam zijn bij RataPlan willen zij binnen 10 jaar groeien naar ruim 10.000 banen. ‘Dat is een uitdaging, maar wij gaan voor die stip op de horizon’, zegt Gert-Jan. En dat niet alleen, naast het creëren van banen in de kringloopbranche en stallingen, is RataPlan voornemens om ook andere ondernemingen te helpen om werkplekken te kunnen creëren voor mensen met een arbeidsafstand.

RataPlan startte in september met 300 genomineerden. Na een aantal rondes bleven er twaalf finalisten over. Naast een pitch tijdens het gala op 25 november, is de jury ook op bedrijfsbezoek geweest. Dat RataPlan haar steentje wil bijdrage aan een mooiere wereld, waarin iedereen waardevol mee kan doen, inspireerde de jury. Op de tweede en derde plek eindigde De Oude Keuken (DOK) uit Castricum en de Natuurbegraafplaats Geesterloo uit Koedijk, eveneens bedrijven die werk bieden aan mensen met een arbeidsafstand.

www.rataplan.nl
Online shopping www.rataplan.com