HOORN - Programma Manifesto Hoorn voor 24 en 25 maart.

Kingfisher Sky plays Kate Bush
Vrijdag 24 maart

Kingfisher Sky heeft haar bewondering voor Kate Bush nooit onder stoelen of banken gestoken! Sinds het ontstaan van de band vormt het oeuvre van Kate Bush een grote bron van inspiratie voor deze Haagse muzikanten. Nadat incidenteel covers van bijv. Cloudbusting en Running up that Hill op de setlist belandden wilde de band heel graag een hele show in het teken laten staan van de enigmatische zangeres/songwriter! Uiteraard komen de klassiekers als Wuthering Heights en Running up that Hill voorbij maar ook andere pareltjes uit haar rijke repertoire blijven niet ongemoeid! Dj John Buis verzorgt de muzikale omlijsting.

Vrijdag 24 maart 2023
Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB
Hoorn Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: v.v.k. € 17,50 (ex fee 1.90 per bestelling) /deur € 20
Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl


JOY DIVISION UNDERCOVER “AN IDEAL FOR LIVING TOUR 2023”
Zaterdag 25 maart


Wat in 2007 onder de vlag “Closer to Curtis” als eenmalig project startte ,naar aanleiding van de film “Control” van Anton Corbijn, liep uit tot een steeds maar populairder wordend project dat heden ten dage onder de nieuwe naam “Joy Division Undercover” de wereld verovert.

In 2023 maakt deze band zich op voor een tour door Europa en overzee met slechts een kort bezoek aan de Nederlandse podia. De nieuwe tour zal onder de vlag “An ideal for Living” worden aangekondigd .Dit is titel van de EP die Joy Division uit eigen middelen in 1978 uitbracht , 1000 stuks wel te verstaan. In 2023 is het dan precies 45 jaar geleden dat deze mooie voorloper op het legendarische album “Unknown Pleasures” het daglicht zag. Uiteraard zal de band tijdens deze tour de 4 songs van de EP ten gehore brengen aangevuld met veel meer briljant materiaal van de band die in 1980 opgeheven werd nadat zanger Ian Curtis uit het leven stapte . De band Joy Division lijkt per jaar aan populariteit te winnen, ook steeds meer jongeren ontdekken de unieke sound van deze band. Het laatste komt waarschijnlijk vooral dat huidige bands als Arcade Fire, The Editors, Interpol, The National, Palace Brothers en nog veel meer roepen dat ze zeer beïnvloedt zijn door Ian Curtis en Joy Division .

Met de tribute Joy Division undercover kan het publiek optimaal genieten van een formatie die eng dichtbij bij het origineel komt . Zowel pers als publiek is lovend over hun performance “Arguably the best Joy Division tribute band ever. Their performances go even beyond authenticity.”

Dit kan ook bijna niet anders vanwege de bijdrage van o.a. Erny Green ( The Eternal) op vocalen en Henk Koorn ( Hallo Venray) op gitaar. Topmuzikanten die respect hebben voor het origineel en the legacy eren. Dj Bert Laan verzorgt een passende afterparty.

Zaterdag 25 maart 2023
Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn
Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: v.v.k. € 15,00 (ex fee 1.90 per bestelling) /deur € 18
Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl