HOORN - Op Open Monumentendag, op zaterdag 11 september van 11 – 17 uur, ben je aan de Oude Doelenkade welkom aan boord van enkele varende monumenten. Kijk hoe aan boord geleefd wordt! De bewoners vertellen graag over de geschiedenis van het schip.

Onder het motto “stap aan boord” kan je op Open Monumentendag een aantal schepen bezoeken die we voor de gelegenheid aan de Oude Doelenkade aanleggen. De schepen zijn opengesteld voor bezoek.

Historisch lint
De historische schepen van Hoorn zijn ook op ander plekken te bekijken als je bijvoorbeeld de route van de Oude Doelenkade naar het Centrum Varen Erfgoed volgt. Deze schepen zijn echter niet opengesteld voor bezoek binnen.

Meevaren met korte tochtjes
Wegens enorme belangstelling varen we zowel op zaterdag vanaf 11 uur, als zondagmiddag 12 september vanaf 13 uur, met de botter MK 63 en de schouw HN 1, elk uur korte zeiltochtjes vanaf de Oude Doelenkade tegenover restaurant De Kade. Bijdrage € 7,50 pp. Kinderen € 5,-
Reserveren kan bij Dirk Lont 06 28 68 08 81
De opbrengst is voor het onderhoud van de schepen.

Centrum Varend Erfgoed Hoorn
Op de zuidpunt van het Oostereiland was in de 18de eeuw een scheepswerf van de Admiraliteit gevestigd. Hier bevindt zich nu het onderkomen van het Centrum Varend Erfgoed met een museumhaven voor historische vissers, - en vrachtschepen uit de 19de – en 20ste eeuw.

Bij de museumhaven is het Ontmoetingscentrum waar je kennis maakt met de geschiedenis van Hoorn en het water. Daar is nu ook de tentoonstelling over navigatie: “Waar ben ik??”.

Zie verder de informatie op onze website: www.varenderfgoedhoorn.nl