HOORN - Pisa in Hoorn, dé plek voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden, is momenteel dicht. Dat is een enorme aderlating voor al diegenen die regelmatig, velen zelfs wekelijks, binnen kwamen lopen in de warme villa aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Voor een gesprek met een van de gastvrouwen/-heren of voor een van de vele (lotgenoten)activiteiten.

Het team van Pisa is enorm betrokken bij haar bezoekers. Toen de deuren nog wagenwijd openstonden, maar juist ook nú in deze gekke tijd waarbij we afstand van elkaar moeten houden. Afstand en je doelgroep bijstaan in een moeilijke tijd, hoe valt dat met elkaar te combineren? Die vraag heeft Pisa nu beantwoord met het in het leven roepen van ‘Pisa’s Pluktuin’.

In de digitale Pluktuin zijn tal van digitale activiteiten en bijeenkomsten te vinden die in de afgelopen tijd zijn gecreëerd. Zo is er de ‘Woordenstroom’ waarin men gedichten, teksten en korte schrijfoefeningen aantreft. In de ‘Klankfontein’ klatert en spuit gezang en muziek omhoog. De border ‘Kleurenspel’ staat vol creatieve suggesties en inspirerende beelden. In de ‘Pleisterplaats’ kunnen bezoekers even bijkomen met yoga, meditatieoefeningen en overwegingen. In de border met ‘Zaaigoed’ groeien eenlingen: tips en losse activiteiten.

Coördinator, Wiek Luza: “Net als in een echte tuin zal Pisa’s Pluktuin groeien; met regelmaat zullen er nieuwe bloemen en vruchten te plukken zijn. Bezoek ons dus zo vaak als je wilt en laat je verrassen door de steeds grotere variëteit in onze borders.”
via https://www.inloophuispisa.nl/activiteiten-inloophuis-pisa-hoorn/pisa-s-pluktuin-2

Inmiddels vinden de vele lotgenotengroepen nu plaats via ZOOM en tot dusver zijn de deelnemers daar erg blij mee; het is zo fijn om elkaar toch weer even te zien en te spreken.

Natuurlijk is Pisa ook nog altijd telefonisch bereikbaar. Elke werkdag is er gedurende een paar uur een medewerker van Pisa aanwezig voor hen die toch even iets van zich af willen praten of gewoon behoefte hebben aan menselijk contact. Ze zitten ervoor klaar, maak er vooral gebruik van! Pisa is op maandag en woensdag van 13.00 tot 15.00 uur en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, te bereiken via 0229-758531.

Het team van Pisa kan niet wachten tot de deuren weer gewoon opengaan en ze haar bezoekers weer kan verwelkomen met een kop koffie/thee en een arm om de schouders, maar voor nu….. pluk wat je wilt uit de Pisa’s Pluktuin!