Pisa is een gastvrij huis waar mensen uit West-Friesland terecht kunnen voor lotgenotencontact, een gesprek en activiteiten, gericht op het omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker. Dat geldt ook voor familieleden en vrienden van mensen met kanker, of hun nabestaanden. Pisa ontplooit activiteiten voor veel verschillende doelgroepen.

Een van deze groepen betreft kinderen tussen 5 en 12 jaar die geconfronteerd worden met kanker en verlies binnen het gezin of de naaste familie. Elke 14 dagen komen de kids op woensdagmiddag bij elkaar.Tijdens deze middagen is er telkens een andere activiteit; iets creatiefs, iets met spel, koken of ontspanning, soms een leuk uitje. Er wordt zo veel mogelijk spelenderwijs aandacht besteed aan de thuissituatie. De kinderen ervaren Kindertijd als gezellig en door het contact met lotgenootjes in Pisa beseffen zij dat ze "niet de enige zijn".

In verband met het vertrek van een van onze begeleiders van deze belangrijke groep zijn wij op zoek naar een nieuwe begeleider. De (taak)omschrijving van deze mooie, vrijwillige functie tref je hieronder aan.

De kandidaat die wij zoeken:
Is verantwoordelijk voor de organisatie, voorbereiding en uitvoering van Kindertijd en de communicatie met de ouders van de kids. Verder neem je deel aan diverse overlegmomenten. Kennis en ervaring met het werken met kinderen is belangrijk voor het goed uitvoeren van deze functie alsmede kennis en ervaring op gebied van ontwikkelingsfasen van kinderen, de gevolgen van ernstige ziekte en overlijden binnen het gezin en mogelijke gevolgen voor het (gedrag van het) kind.

In jouw basispakket zitten flexibiliteit, creativiteit, humor, teamspirit, goede contactuele vaardigheden en goed om weten gaan met feedback.

Wat wij jou bieden:
- Een leerzame, inspirerende en voldoening schenkende werkomgeving.
- Een enthousiast en betrokken team van collega’s.
- Gedegen voorbereiding middels de basistraining, structurele ondersteuning op de werkvloer en regelmatige bijscholingen.
- WA verzekering.
- Vergoeding van gemaakte reiskosten tot een actieradius van 20 km.

Ben jij of ken jij iemand die geknipt is voor deze rol? Neem dan contact op met Wiek Luza, coördinator, tel: 06 - 136 92 005. Wij zien uit naar een gesprek met jou!