HOORN - 2 september 2019 – Al geruime tijd is Pisa, het gastvrije huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden, uit Hoorn, wekelijks te vinden in De Drom in Enkhuizen waar zij een inloopfaciliteit en Creatief Atelier aanbiedt. Inmiddels is gebleken dat er behoefte is aan een verruiming van dat aanbod en dat gaat gebeuren! Een enthousiast team van Pisa-medewerkers heeft een mooi programma opgesteld waarmee de doelgroep in Enkhuizen ruimer ‘bediend’ kan worden.


Het aanbod in Enkhuizen

Iedereen die te maken heeft (gehad) met de gevolgen van kanker, is nog altijd elke laatste woensdag van de maand van 9.30 tot 12.30 uur van harte welkom in de Incotec foyer (benedenzaal) van de Drom. Bezoekers kunnen geheel vrijblijvend, kosteloos en zonder afspraak binnen lopen voor een gesprek, informatie of gewoon voor een lekkere kop koffie. Daarnaast organiseert Pisa tijdens deze ochtenden onderstaande activiteiten, alle startend om 10.00 uur en eindigend rond 12.00 uur.


Woensdag 25 september 2019
Themabijeenkomst “Verder na kanker” door Jenny Beemster, oncologie wijkverpleegkundige Omring. Kanker grijpt diep in op het leven van de patiënt en diens naasten. Hoe pak je de draad weer op na de behandelingen? Hoe ga je om met de gevolgen, zoals vermoeidheid, hervatting van werk, verandering van je lijf en je lichaamsbeleving, angst voor terugkeer van de ziekte, etc. Jenny geeft tips en handreikingen en er is ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.


Woensdag 30 oktober 2019
Stenen beschilderen o.l.v. Annet Langedijk. Maak jouw eigen steen door hem naar eigen idee te beschilderen. Met stippen, kleuren, afbeeldingen, hoe je maar wilt. Een heerlijk ontspannende bezigheid en je houdt er een zeer persoonlijke en betekenisvolle steen aan over.


Woensdag 27 november 2019
VoetRelax massage door Henneke van de Wateringen. VoetRelax massage is een zachte massage, waarbij Henneke vooral ontspannende grepen hanteert en niet zo zeer op reflex punten werkt. Voetmassage wordt gegeven op blote voeten met olie of talk poeder. Een heerlijke, ontspannende ervaring. De duur van een massage bedraagt circa 15 minuten.


Woensdag 18 december 2019
Kerstdecoratie maken. Veel mensen gaan in december hun huis in kerstsfeer brengen. Deze ochtend bieden wij een workshop waarin jij je eigen kerstdecoratie kunt maken. Je wordt daarbij gestimuleerd en geïnspireerd en waar nodig een beetje op weg geholpen, zodat iedereen met een mooie kerstversiering naar huis gaat.


Aanmelden voor de activiteiten: via mail: administratie@inloophuispisa.nl. Dit kan uiterlijk tot maandag vóór de woensdag dat de activiteit plaats vindt.
Ook voor het nieuwe jaar staan er al een aantal activiteiten op het programma. Houd derhalve ook onze website in de gaten voor het meest actuele programma: https://www.inloophuispisa.nl/activiteiten-inloophuis-pisa-hoorn/enkhuizen


Volg ons ook op Facebook!

Over Pisa
Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. PISA werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl