HOORN - Aanstaande zondag (7 juli) vindt opnieuw het Wijkkijk Festival, in Hoorn-Noord plaats. Op verschillende plekken zijn er activiteiten in het kader van het festival. Ook de deuren van Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn, staan die middag wagenwijd voor u open!

Op drie momenten, te weten om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur, kunt u luisteren naar de geschiedenis van het pand. Een boeiende geschiedenis, dat is zeker. Pisa was ooit een stadsboerderij… Meer weten? Kom dan aanstaande zondag Pisa vooral een bezoek brengen!

Bovendien verzorgt het Pisa-koor een heerlijk meezingconcert; bij mooi weer vanzelfsprekend lekker buiten in de tuin. Op de volgende momenten kunt u naar hen luisteren en/of uit volle borst meezingen: 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en om 15.30 uur.

Wijkkijk
Tijdens de eerste editie van Wijkkijk, vorig jaar, lieten meer dan tweehonderd wijkbewoners zich van hun artistieke en creatieve kant zien. Er werden vele verhalen verteld door middel van zang, dans, theater, foto’s en films, muziek en beeldende kunst. ‘Vertel je verhaal en leer elkaar beter kennen’, dat was het motto. Overal in de wijk liepen en fietsten mensen rond met een wapperende festivalkrant in de hand. Meerdere optredens vonden plaats bij mensen thuis of in hun tuin. Overal waren ontmoetingen, maakten vreemden kennis, en praatten bekenden bij en werden herinneringen gedeeld. Missie geslaagd, zo bleek tijdens de afsluitende picknick, waar velen met elkaar nagenoten.

Divers programma
‘Iedereen is welkom’, vertelt artistiek coördinator Ingrid Docter. ‘De wijk Hoorn-Noord/Venenlaankwartier is een wijk vol verhalen en die delen we graag. Het programma is heel divers’, vertelt ze. ‘Zo zijn er meerdere verhalen over de winkeltjes die uit het straatbeeld verdwenen zijn. Maar er zijn ook films van het Buurtfilmfestival, er zijn vluchtverhalen van buurtgenoten die van ver komen en er is soulmuziek en fado in het Engelse park met een afsluitende picknick.’

Van Gouden Eeuw tot Breakdance
‘De ‘Gouden Eeuw’ is een van de thema’s dit jaar’, vertelt Ingrid. ‘De familievoorstelling De Scheepsjongens van Bontekoe wordt in de Bontekoestraat gespeeld. De theaterscène van Jan Schouten over zijn schippersbroer Willem Schouten speelt natuurlijk in de Schoutenstraat en die rond JP Coen en zijn vrouw Eva Ment in een tuin aan de JP Coenstraat.

Er is ook een Gouden Eeuw-vertelling over de slaaf Tabo door Julian Weinstein. En je kunt je laten rondleiden door gidsen in bijvoorbeeld de geschiedenis van de eerste sociale woningbouw in Hoorn: het Rooie Dorp in de Venenlaan. In het Truydemanhof is er breakdance en Spoken Word. Een ander thema is ‘De Zorgzame Wijk’ met verhalen over zorg in De Carroussel, De Praktijk en verpleeghuis Martha Flora en dus….Pisa!

Kom je ook?