HOORN - Jeroen Pauw trekt met zijn talkshowtafel het land in voor zijn nieuwe programma ‘Pauw komt binnen’. In de tweede aflevering is Pauw te gast in Omringlocatie Lindendael in Hoorn, waar hij in gesprek gaat met bewoners, familieleden en medewerkers over de impact van het coronavirus op hun leven en hun werk. Deze aflevering wordt uitgezonden op zondag 22 november rond 22.15 uur op NPO1.

Persoonlijke verhalen

Frido Kraanen, bestuurder bij Omring en ook gast in het programma, is trots dat Omring is uitgekozen: “Het coronavirus heeft grote impact op onze organisatie. Ik ben dan ook trots op onze bewoners, hun familieleden en de medewerkers van Omring die hun persoonlijke, maar voor velen ook herkenbare verhalen, wilden delen in dit programma. Het is echt een uitzending geworden die bewijst dat verdrietige situaties en warme nabijheid heel goed samen kunnen gaan.”

De eerste van de in totaal zes afleveringen van ‘Pauw komt binnen’ was te zien op 8 november jl. en werd uitgezonden vanuit het Radboudumc ziekenhuis in Nijmegen. Nu strijkt Pauw dus neer in Hoorn voor een gesprek in verpleeghuis Lindendael van Omring.

Het land in

Na jarenlang programma's in de studio te hebben gemaakt, trekt Jeroen Pauw met zijn tafel het land in voor zijn nieuwe talkshow 'Pauw komt binnen'. Hij gaat bijzondere gesprekken aan met mensen die normaal niet naar de studio kunnen of willen komen. Mensen die wel het onderwerp van het gesprek zijn, maar vaak door omstandigheden zelf niet aan het woord komen. Op hun eigen terrein, zoals in Lindendael. Maar ook in een ziekenhuis en een tbs-kliniek, voert hij met betrokkenen verdiepende gesprekken die verder gaan dan de waan van de dag.

Jeroen Pauw: "Ik heb bijna 15 jaar met veel plezier de dagelijkse talkshow gedaan en alle onderwerpen die het nieuws bepaalden zijn langsgekomen. Maar niet altijd met alle betrokkenen, omdat er altijd mensen zijn die niet aan de talkshowtafel kunnen komen, omdat ze ziek zijn of gevangen zitten of in een verpleeghuis wonen. Daarom wil ik graag ook de mensen spreken over wie het in de talkshow al die jaren ging, zonder dat ze erbij konden zijn."